Головне

Динамо вимагає перенести матч з Маріуполем на нейтральне поле. Документ

24.07.2017 18:57 3000 0
Динамо вимагає перенести матч з Маріуполем на нейтральне поле. Документ

ФК Динамо (Київ) звернувся до Федерації футболу України й української Прем'єр-ліги з відкритим листом.

Звертається клуб до президентів цих організацій Андрія Павелка та Володимира Генінсона.

"Відповідно до нормативних положень, викладених у правилах проведення змагань під егідою ФІФА та УЄФА, належне забезпечення громадського порядку, громадської безпеки та безпеки глядачів і учасників змагань є пріоритетним завданням футбольних інституцій.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 2.12.2015, місто Маріуполь Донецької області входить до зони проведення АТО і є місцем дислокації оперативно тактичного угруповання Збройних сил України", - йдеться у листі.

Клуб зазначає, що проведення футбольних матчів на прифтронтовій території могло б мати позитивний вплив на настрій місцевих мирних жителів та підтримку бойового духу військових, які несуть службу у місті.

"Проте під час проведення футбольного матчу за участі нашого клубу в місті Маріуполь, безпека гравців, персоналу та уболівальників футбольних команд УПЛ не буде гарантована та забезпечена у повному обсязі.

Це стосується насамперед безпеки перельотів (найближчий аеропорт у м. Запоріжжі знаходиться на відстані 280 км), наземного пересування та проживання команд і вболівальників", - додається у заяві.

Динамо звертає увагу, що на правоохоронні органи держави покладається оцінка ступеню ризику тетористичних загроз, і рішення про можливість проведення матчу з високим ступенем ризику покладається виключно на компетентні спецслужби країни.

Нагадаємо, що дані силові структури не радять Динамо грати у Маріуполі.

Саме тому київський клуб вносить клопотання щодо прийняття рішення про проведення календарного матчу 7-го туру ФК Маріуполь - Динамо на нейтральному полі в іншому місті, на стадіоні якого дозволено проводити матчу.

 
 
 
 
Коментарі ()