Головне

Ліга Чемпіонів. 3-й відбірний раунд. Динамо - Янг Бойз 3:1. Не наступити на граблі Шахтаря

26.07.2017 21:40 16543 0
Ліга Чемпіонів. 3-й відбірний раунд. Динамо - Янг Бойз 3:1. Не наступити на граблі Шахтаря

У середу, 26 липня 2017 року, НСК Олімпійський приймав перший матч у новому єврокубковому сезоні. Рівно за десять місяців на головній арені України відбудеться безпосередньо фінал Ліги Чемпіонів-2018. А сьогодні ж на Олімпійському свій шлях у кваліфікації ЛЧ починало київське Динамо, яке приймало швейцарський клуб Янг Бойз.

Янг Бойз, який минулого року у цій же кваліфікації Ліги Чемпіонів вибив попереднього віце-чемпіона України - донецький Шахтар. Тоді, нагадаємо, "гірники" вдома виграли 2:0, але на виїзді поступилися з аналогічним результатом, а у серії післяматчевих пенальті влучнішими були хлопці з Берна. Тепер же жереб звів Янг Бойз з Динамо під керівництвом нового тренера - Олександра Хацкевича.

 

Від Янг Бойз не варто було очікувати, що команда бігтиме вперед великими силами. Так воно і сталося. Швейцарці більше уваги приділяли захисту, де діяли дуже щільно, не даючи швидким флангам Динамо отримати простір. Кияни перші 15 хвилин взагалі не розуміли, як протидіяти такому захисту. У певний момент склалося враження, що у чемпіонаті України команди не грають аж настільки на оборону.

Проте на тій же 15-й хвилині захист Янг Бойз дав першу тріщину. Кияни вкинули аут, Мбокані п'ятою віддав на Гармаша, який не зміг прокинути собі на хід. Але другим темпом набіг Ярмоленко. Саме йому вдалося прокинути м'яч повз двох захисників, вийти на воротаря та пробити того вперше. За такого перебігу подій здавалося, що це може бути єдиний гол у поєдинку.

На щастя для Динамо, це був лише початок. Незважаючи на те, що швейцарці перехопили на кілька хвилин ініціативу, саме кияни забили на 34-й хвилині. І знову не без допомоги суперників, які обрізалися у центрі поля. Ярмоленко відразу ж отримав пас від партнера, підійшов з флангу до штрафної гостей, накрутив кілька разів захисника та прострілив на зовсім вільного Мбокані. Дьйомерсі вирішив пробити красиво, п'ятою, записавши у свій актив ще один гол після повернення у київський клуб.

"Динамівці" після другого взяття воріт не стали бігти добивати суперника, а відійшли назад. І лише одного разу було потенційно небезпечно біля володінь Коваля. Коли Хачеріді пішов на перехоплення, але втратив м'яч. Соу, який вийшов на ударну позицію, пробив дуже невдало. Натомість, Гармаш ледь не замкнув навісну передачу після розіграшу кутового. Зовсім трішки не вистачило Денису. Тому команди пішли на перерву за рахунку 2:0.

 

Другий тайм був абсолютною протилежністю першого. У тому нюансі, що Динамо мало чимало моментів, але забити ніяк не могло. То Гонсалесу не вдалося точно віддати пас на вільного Мбокані, то поперечина врятувала Янг Бойз після удару Кадара після навісу з кутового, то той же Мбокані головою не влучив у ворота з кількох метрів. А момент Корзуна - взагалі фактично 100-відсотковий. На жаль, білорус не зумів переграти воротаря, опинившись у забійній позиції.

Щодо швейцарського клубу, то футболісти цієї команди пробували бити здалеку. Однак ці удари блокували або захисники, або Коваль. Під кінець матчу "динамівці" взагалі повністю віддали ініціативу, розраховуючи на контратаки. І Янг Бойз, напевне, у підсумковій статистиці більше володів м'ячем.

Здавалося, що матч так і завершиться 2:0, але на останніх секундах основного часу кияни провалилися у захисті. Здається, вперше у зустрічі. Не змогли підстрахувати один одного, або ж заблокувати навіс Ассале. Плюс Коваль мав відбивати удар Фасснахта головою, але невдало згрупувався.

Та Динамо на цьому не зупинилося, і Коваль виніс м'яч з власної половини, Мбокані поборовся на другому поверсі, проте до м'яча, склалося враження, не дістався. При цьому "шкіряний" після цього перестрибнув захисників, і Гармаш з лівої з кількох метрів пробив повз воротаря, встановивши остаточний результат на табло. Тепер головне для Динамо - не наступити за тиждень на ті ж граблі, що Шахтар минулого року.

Коментарі ()