Головне

Франківський адвокат Путіна, або Як делегат ФФУ приміряв шкуру Медведчука

13.10.2017 16:00 2958 0
Франківський адвокат Путіна, або Як делегат ФФУ приміряв шкуру Медведчука

Світ не без добрих людей. Одні з таких поділилися з "Чемпіоном" рапортом з матчу 1/16 фіналу Кубка України "Прикарпаття" - "Карпати" авторства директора поєдинку, голови Івано-Франківської обласної федерації Тараса Клима. Зрозуміло, що з огляду на форс-мажорні обставини і бажання львівських фанатів звести зі своїми гравцями порахунки інцидентів у цій зустрічі було більше, ніж за кілька останніх сезонів разом взятих. Їх пан Клим, що логічно, у своєму звіті детально описав.

Проте найкумедніше, що незадовільну оцінку один з найнепотоплюваніших персонажів українського футболу поставив також вболівальникам рідного, здавалося б, "Прикарпаття". То за умови, що крім кількох фаєрів, які вважають злочином Клим і такі як Клим, нічого протизаконного франківці не чинили.

Проте ні! Уважно вчитуємося у перший абзац Климового рапорту. "На 34-й і 62-й хвилинах після речівок з нецензурними висловами на адресу президента Росії зі сторони фан-сектора "Карпат" глядачі на центральній трибуні продовжували ці речівки" - обурюється Тарас Петрович.

Жах! Виявляється, навіть на четвертому році російської агресії на українську територію пан Клим ще не змирився, що народний хіт про московського карлика – то невід’ємний атрибут будь-якого масового заходу в нашій державі.

Зрештою, старого номенклатурника Тараса Клима, який на посаді очільника Івано-Франківської федерації обласної футболу пережив вже трьох президентів ФФУ і мирно співіснує з четвертим, зрозуміти можна. Про всяк випадок він враховує всі деталі. Бо ж влада може змінитися і те, що могли б не помітити нині, пізніше може стати серйозним козирем (не дай Боже, звісно, бо ще одного московитського реваншу наша держава може не пережити).

Окрім того, повеселив пан Клим ще одним зауваженням. Організаторам матчу він дорікнув, що ті не забезпечели достатньої кількості стюардів, що призвело "до хаотичного руху великої кількості вболівальників з північної трибуни на недобудовану центральну".

Оскільки переглядав цей матч вживу, слова прискіпливого діяча можу підтвердити. Справді, коли хвилин за десять до початку поєдинку з неба щедро полило, люди почали перебігати з-за воріт під єдину трибуну під накриттям. Але сильно не смійтеся, бо серед тих, хто попрямував на недобудовану трибуну, був зокрема й сам пан Клим і ще деякі офіційні особи матчу та представники клубу "Прикарпаття".

Власне, там, на аварійній трибуні Тарас Клим, за роки керівництва якого футбол Івано-Франківщини докотився до ручки, усі 90 хвилин зустрічі й просидів. Видно, коли не капає над головою, фаєри рахувати легше. І пісні про негідника, якого у нашій країні жодна адекватна людина не називає за прізвищем чи посадою, теж чути ліпше.

Взагалі, своїм ретельним буквоїдством пан Клим нагадав сумновідомого юриста Віктора Медведчука, за сумісництвом кума того покидька, про якого трибуни стадіону "Рух" співали "нецензурні речівки". Той теж колись назахищав поета Василя Стуса так, що порадив судові застосувати проти свого підзахисного всю суворість совєцького законодавства.

Ось і пан Клим вдав із себе нейтрального та незаанґажованого функціонера, котрий своїм рапортом завдасть відновленому без його участі клубу "Прикарпаття" шкоди більше, ніж усі львівські фанати зі своїми петардами, вибуховими пакетами та димовими шашками разом взяті.

Іван Вербицький для Champion.com.ua

Коментарі ()