Головне

Ярмоленко: Знаю причину, чому не грав

24.10.2017 15:48 3345 0
Ярмоленко: Знаю причину, чому не грав

23-го жовтня Андрій Ярмоленко відсвяткував свій 28-й день народження.

Півзахисник Боруссії Дортмунд розповів, як пройшло це свято в новому клубі, а також про те, чому він не зіграв у останньому матчі команди.

- Сьогодні був такий насичений день. Вранці мене привітали мої близькі люди - це найприємніший момент. Як правило, в день народження я перебуваю десь на базі або в готелі (або гра, або заїзд), а тут поруч - дружина і старший син. Хоча вітати вони мене почали ще з ночі. Як тільки він добіг кінця, так і зробили сюрприз.

- Який, якщо не секрет?

- Ми поки живемо в готелі - на квартиру переїдемо 1-го листопада. У нас тут двокімнатний номер, і одну з кімнат прикрасили і приготували оригінальний торт. Було приємно, мені, звичайно, сподобалося.

- Який день народження був найбільш пам'ятним?

- Для мене найважливіше, коли щиро вітають мої рідні і близькі люди. Решта не має значення. Подарунки мені не потрібні. Все, що потрібно, я і сам собі можу купити. Увага - на першому місці. Головне бути в цей день з родиною. Не завжди виходить, у мене така професія. Хоча я не скаржуся.

- Повернемося до Дортмунда. Хто привітав тебе після членів сім'ї?

- Уболівальники. Я вранці відвозив сім'ю в аеропорт, і був приємно здивований тим, що до мене підходили люди, говорили теплі слова і просили фото. Деякі навіть подарунки дарували! До речі, коли ми ввечері приїхали в Магдебург, в готелі мене теж вітали. Не можу точно сказати, чи були це вболівальники Боруссії, але такої уваги я, зізнатися, не очікував.

- Як вітають іменинників в твоїй команді?

- В принципі, нічого особливого. Партнери підходили, бажали всього найкращого. Потім тренер на зборах теж приділив мені увагу. Але мене, знову-таки, вразив інший момент. На базу я приїхав раніше, на урок німецької, і всі люди, які там працюють, почали мене вітати. Водії, кухарі, охоронці - всі все знають.

- Пиво партнерам купувати не потрібно?

- Ще не говорили (посміхається).

- У Динамо як виставлявся?

- Як всі. Приносив торт на базу.

Андрій Ярмоленко

- Останнім часом в свій день народження ти проводив не найвдаліші матчі. Знаєш про це?

- Чесно, вже не пам'ятаю. Стільки подій за ці роки було. Але якщо так, то добре, що у нас не сьогодні гра. Хоча якщо серйозно, то в такі речі я особливо не вірю.

- Німецькі ЗМІ припустили, що ти не брав участі в останньому поєдинку через проблеми зі спиною. Чи так це насправді?

- Ні, зі здоров'ям, на щастя, все нормально. Вся справа в конкуренції - вона в Боруссії на моїй позиції дуже висока, і тренер обирає найкращих виконавців. Якщо він мене не поставив, значить, потрібно ще більше тренуватися. Причини завжди треба шукати в собі.

- Знайшов?

- Загалом-то, так. Попередні два матчі я провів трохи нижче свого рівня. Не можу сказати, що в поєдинку з тим же Лейпцигом грав погано, але у мене були моменти, а я їх не реалізував. Забив би - сказали, що провів хороший матч. А раз не забив, а команда програла, то цей поєдинок, звичайно, пішов в пасив.

Потім була зустріч в Лізі чемпіонів. Начебто непогано провів перший тайм, але після перерви зіграв набагато гірше. Так що я добре розумію рішення тренера. Буду працювати і доводити, що заслуговую грати в основному складі.

- Після одного невдалого матчу Динамо команда відразу піддається критиці, а після другого цей процес набуває огульний характер. У Дортмунді такий же резонанс в ЗМІ і серед уболівальників?

- Важко сказати, адже я поки мало що читаю. Може, це і добре. Більше моніторю українські сайти, хоча всі ми сильно переживаємо, що провели серію невдалих ігор. На старті чемпіонату команда перемагала, забивала по три і по п'ять, але в підсумку втратила п'ять очок відриву в таблиці. Втім, у футболі бувають підйоми і спади. Важливо швидше здобути перемогу. Наприклад, в кубковому матчі з Магдебургом...

За матеріалами zbirna.com.

Коментарі ()