Українська правда

Ступар: Арбітр матчу Верес - Динамо впорався з завданням

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2018, 12:14
Мирослав Ступар

Головний арбітр зустрічі Верес - Динамо (3:1) Олександр Дердо обрав правильні рішення в матчі 21-го туру.

Про це повідомив екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар.

"Наших грандів апріорі важко судити. Тим більше, коли вони програють. Але Олександр Дердо в цілому впорався зі своїм завданням, хоч і припустився помилки під час вилучення гравця Вереса. Перше вилучення – це помилка Ротаня. Ставити під сумнів вилучення через те, що Кадар розміщувався нижче і страхував Ротаня, не варто. Куліш у штрафному майданчику контролював м'яч, готувався розпорядитись ним і реалізувати свій вихід. Тому тут – пенальті та червона картка.

Микита Бурда на 57-й хвилині спробував зіграти на добиванні. Не досягнувши цілі, Бурда вдарив лежачого воротаря ногою. Це був небезпечний напад на голкіпера, який закономірно карається жовтою карткою. Приблизно через десять хвилин він грубо зіграв у підкаті в центрі поля проти Каменюки, змусивши арбітра показати і друге попередження. Розмови про чистий підкат і гру в м'яч – безпідставні. Захисник вибив м'яч із "м'ясом" – зачепив його одночасно з ногами опонента.

Єдина претензія до судді може бути за підсумками епізоду з вилученням Сімініна. Сергій закономірно отримав попередження на 65-й хвилині, а ось на 72-й суддя явно переборщив із покаранням. Захисник Вереса прокинув м'яч, а потім через динаміку свого руху ненавмисне зачепив ногу опонента. Вочевидь, Дердо намагався трохи збалансувати склади після двох вилучень у Динамо, із чим явно помилився. Але визначального значення ця помилка не мала", - цитує Ступара ua-football.

Нагадаємо, що голкіпер Вереса пояснив, чому вдарив Бурду.