Головне

Суркіса можуть покарати за висловлювання щодо Маркевича

28.02.2018 20:22 6116 0
Суркіса можуть покарати за висловлювання щодо Маркевича

Президента Динамо Ігоря Суркіса можуть притягти до відповідальності за висловлювання відносно голови комітету збірних ФФУ Мирона Маркевича.

Голова комітету етики та чесної гри Франческо Баранка припустив, що якщо Суркіс має якісь дані по договірних матчах, у чому він звинуватив Маркевича, то мав надати цю інформацію відповідним органам. 

"Зараз це питання вкрай актуальне. Я вніс пропозицію на розгляд Федерації, і його втілення зараз на фінальній стадії. Головна мета наступна: якщо людина пов'язаний з футболом, має інформацію про договірні матчі, проте не повідомляє про це - вона також повинна нести відповідальність "- сказав Баранка в інтерв'ю каналу Футбол.

"Таке правило існує майже в кожній країні. Воно абсолютно відповідає всім етичним нормам. Отже, якщо звучать звинувачення в договірних матчах, проте докази замовчуються, ми не можемо цього приймати. Те ж правило стосується і звинувачення футбольних суддів у хабарництві ".

Як приклад він навів рідну Італію, де тренер Антоніо Конте знав про організацію договірних матчів, але не повідомив про це вчасно, за що отримав дискваліфікацію на 6 місяців, пише СпортАрена.

Нагадаємо, що до висловлювань Суркіса спонукали різкі заяви Маркевича щодо Динамо.

 

Коментарі ()