Головне

Григорій Суркіс лобіював проведення чемпіонату світу в Росії?

20.07.2018 11:35 3587 2
Григорій Суркіс лобіював проведення чемпіонату світу в Росії?

Григорій Суркіс пов'язаний з корупцією, відмиванням державних грошей і допомозі Росії в отриманні права на проведення ЧС-2018.

Про це повідомляє британський журналіст Тім Вайт у своєму фільмі-рослідуванні.

У Брюсселі пройшла презентація розслідування корупції в FIFA, завдяки якій РФ стала країною-господарем чемпіонату світу-2018. Фільм Один кубок світу з футболу, одна війна, скільки корупції?

"Українські медіа, а також українські спецслужби знають, що з 2015 року, з першого візиту Суркіса і Медведчука в Петербург відбувалися консультації з приводу проведення чемпіонату та сприяння Суркіса через його позицію і можливості в УЄФА, щоб цей чемпіонат пройшов саме в Росії", - розповів народний депутат Андрій Левус.

"Григорій Суркіс десятиліттями очолював український футбол, а також є колишнім президентом клубу Динамо, де його місце посів його молодший брат Ігор. У 1995 році, коли Григорій був президентом, Динамо визнали винним у спробі підкупу рефері в європейському матчі, і УЄФА заборонила клубу брати участь в тому турнірі", - пояснює автор фільму.

"Ігорю Суркісу ж заборонили займатися футбольними справами на цілий рік. Проте, через десять років старший Суркіс опинився в рядах найвищих функціонерів УЄФА, а його молодший брат очолив найкращий футбольний клуб країни", - цитує Тіма Уайта UKRNEWS24.NET.

Нагадаємо, що НАБУ підозрює Суркісів в обмані держави на 679 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що Суркіс не відпустить талановитого динамівця на перегляд до Німеччини.

Коментарі ()