Головне

Екстра-ліга. Локомотив - чемпіон України. ВІДЕО

12.06.2013 20:44 837 0
Екстра-ліга. Локомотив - чемпіон України. ВІДЕО

П'ятий матч фінальної серії виправдав всі очікування вболівальників. До речі, треба зазначити, трибуни Палацу спорту на цьому матчі були заповнені вщерть. Окрім того, на фінальне протистояння "Локомотива" й "Урагану" прибули голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, президент "Екстра-ліги" Степан Мельничук, президент АМФУ Сергій Владико.

Що ж до гри, то вона почалася ігровою перевагою харків'ян. Правда, до ударів справа доходила не часто, та й кілька контратак "Урагану" змусили попрацювати Дмитра Литвиненка. Але все ж на 6-й хвилині матчу харків'яни вийшли вперед. Сергій Журба віддав пас на Євгена Клочка, а той з розвороту застав зненацька кіпера "Урагану" - 1:0.

Але вже у наступній атаці івано-франківська команда могла відігратися. Павло Будняк і Євген Валенко вийшли два в один, але завершити голом комбінацію не вийшло. Через дві хвилини Петро Шотурма приклався до м'яча - м'яч потрапив у штангу. Гра пішла на зустрічних курсах, і на 9-й хвилині Дмитро Федорченко та Сергій Журба організували вихід два в один, але рахунок на табло не змінився. У наступній атаці Євген Клочко перевірив на міцність штангу воріт "Урагану".

На 14-й хвилині паритет у матчі був відновлений. Євген Валенко пробив сильно та точно метрів з десяти - 1:1. За час, що залишався у першій половині, на майданчику велася вперта боротьба, але рахунок на табло так і не змінився.

Після перерви гра спочатку велася більш обережно. І все ж гості, розуміючи, що іншого шансу вже не буде, частіше стали йти на загострення. Запам'ятався момент на 28-й хвилині, коли після удару Петра Шотурми м'яч вдруге у цьому матчі влучив у стійку. У ці хвилини варто відзначити кіпера Дмитра Литвиненка, який зіграв блискуче, відбивши по черзі дуже небезпечні удари бразильців "Урагану" Ронін і Додо.

З другої половини другого тайму "Локомотив" заграв різноманітніше, і тільки якимось дивом м'яч після ударів харків'ян не опинявся у воротах. Тут варто "зняти капелюха" перед воротарем "Урагану" Романом Колтоком. Не раз його дії виручали гостей. Цілком справедливо, що саме воротарі були кращими гравцями у складах обох команд.

Втретє у цій фінальної серії результат поєдинку залежав від серії пенальті. Несподіваний хід Євгена Ривкіна, і на перший удар у воротах "Локомотива" з'явився Максим Лисенко. Саме він і створив той заділ, який і привів "Локомотив" до перемоги. Лисенко парирував удар Тараса Королишина. Потім чітко пробили Дмитро Клочко та Луїз Негао. А ось удар Дмитра Сорокіна мети не досяг. Але вже наступний удар повернув ситуацію на користь "Локомотива" - Роніньо не зумів переграти Дмитра Литвиненка.

Потім Сергій Журба був точним, і "Локомотив" знову повів у серії пенальті. Петро Шотурма не схибив. У напружений момент не помилився Дмитро Федорченко. Усе вирішилося після неточного удару Романа Кордоби. Євгенія Іваняка, який з'явився у цей вирішальний момент у воротах "Локомотива", Кордоба не перехитрив, направивши м'яч повз ціль.

За матеріалами офіційного сайт МФК "Локомотив"

Чемпіонат України з футзалу

Екстра-ліга

Плей-офф

Фінальна серія

12 червня

"Локомотив" (Харків) - "Ураган" (Івано-Франківськ) - 1:1 (3:2, по пенальті)

Рахунок серії - 3:2

Коментарі ()