Головне

Євро-2016. Сербія - Україна 2:1. Прокляття останньої секунди. ВІДЕО

08.02.2016 22:10 374 0
Євро-2016. Сербія - Україна 2:1. Прокляття останньої секунди. ВІДЕО

Збірна України не змогла пробитися у півфінал ЧЄ-2016 з футзалу, який наразі проходить в Сербії. Після впевненої перемоги над угорцями та поразки від Іспанії наша команда вийшла в 1/4 фіналу з другого місця, де на неї чекала національна команда Сербії.

Проблеми збірної розпочалися вже зі старту матчу, адже суперник вже на другій хвилині відкрив рахунок. Після непотрібного виходу Іваняка ворота нашої команди залишилися порожніми, чим і скористався один з кращих бомбардирів турніру Коцич. Цей швидкий м'яч виступив для України в ролі подразника. Підопічні Косенка просто взяли в облогу володіння сербів, не даючи їм навіть вибратися до центру поля. Вже через три хвилини після класного удару Овсяннікова за сербів зіграла стійка воріт, а ще через хвилину Микола Грицина не скористався рикошетом після удару партнера та з вбивчої позиції не зміг переправити м'яч фактично у порожні ворота.

Україна продовжувала насідати на ворота суперника ледь не до 15-ї хвилини тайму,але по справжньому гострих моментів було не так багато. Вдруге зіграла за сербів стійка воріт. Варто віддати належне і супернику, який грамотно діяв в обороні на протязі всього тайму, не давши нашим гравцям доводити атаки ближче до воріт. Тому довелося обходитися дальніми ударами, з якими Аксентієвич розбирався доволі спокійно. На 13-й хвилині серби розуміючи, що Україна насідає вирішили взяти тайм-аут, і збити темп матчу їм таки вдалося.

На 16-й хвилині українці заробили перспективний штрафний, тому Косенко відразу ж скористався своїм правом на тайм-аут. Микола Грицина наважився на прямий удар, з яким голкіпер сербів також впорався. Вже на останній хвилині дві нагоди змарнував Бондар, якому в обох епізодах не вистачило влучності.

Свого Україна у другому таймі таки домоглася, причому зрівняла рахунок вже на 24-й хвилині матчу: Микола Грицина відірвався від свого опікуна після розіграшу штрафного від Коваля та в один дотик переправив м'яч повз голкіпера. Після цього Україна сильно форсувати події не стала, тому серби до середина тайму дещо підпрапили статистику ударів та фактично зрівнялися з українською збірною. Дива творили обидва голкіпери.

Через дві хвилини після голу Грицини міг забивати Овсянніков. Вивели нападника 1 на 1 з голкіпером, однак Денис пробив прямолінійно і точно в стража воріт Сербії. Через декілька секунд мав свій момент і Журба, але і тут Аксентієвич зіграв на висоті, перевівши м'яч з-під поперечки воріт. Іваняк також на місці не сидів, наш голкіпер нівелював вихід 1 на 1 у виконанні Райчевича, а трохи раніше парирував удар з розвороту від Сімича.

На екваторі тайму у команд почали здавати нерви. Як результат - 2 жовті картки в пасиві нашої команди та одна в пасиві суперника. За три хвилини до сирени Райчевич взяв 2-й тайм-аут. Після цього Серби як то кажуть "рванули" в атаку, адже доводити справу до овертайму було ще зарано. Мав свій момент Перич, який у стилі Мессі змістився з флангу ближче до центру і класно пробив, однак Іваняк у падінні парирував цей постріл.

Справжня драма відбулася на останній хвилині. Україна повинна була забивати за секунд 15 до сирени, однак Журба з гострого кута не зміг переграти голкіпера. І тут спрацювало всім відоме прислів'я...ня якусь мить українці втратили концентрацію та подумки уже були в овертаймі, однак іншої думки були серби. Суперник цим скористався і дивом вирвав перемогу, увага! На останній секунді матчу. Перич правим флангом продерся, виконав точний навіс на Сімича, який в один дотик переправив м'яч повз Іваняка. Таки чином, збірна Сербії вперше за свою історію пробилася в 1/2 фіналу ЧЄ, а збірна України після цієї поразки повинна зробити певні висновки: грати потрібно до останньої секунди.

Коментарі ()