Головне

Аргентина стала чемпіоном світу з футзалу, здолавши у фіналі Росію. ФОТО + ВІДЕО

02.10.2016 00:25 2846 0
Аргентина стала чемпіоном світу з футзалу, здолавши у фіналі Росію. ФОТО + ВІДЕО

Збірна Аргентини (під керівництвом Дієго Густоцці) вперше в історії стала чемпіоном світу з міні-футболу.

У фінальному поєдинку турніру 2016 року у Колумбії "небесно-блакитні" виявилися сильнішими за команду Росії, яка вперше дійшла до фінальної зустрічі на Мундіалях.

Початок гри був дуже важким для обох команд: було мало ударів, тому нулі на табло виглядали закономірно. Але помітне пожвавлення у грі відбулося після екватору першого тайму. Саме тоді обидві команди активізувались, і голи не змусили на себе довго чекати.

На 16-й хвилині Едер Ліма розібрався на "п’ятачку" та зміг проштовхнути м’яч у сітку воріт Сармієнто. Але перша ж атака у відповідь принесла результат для "альбі-селестес" (відзначився Аламіро Вапоракі). Однак, і це ще був не кінець. Наприкінці першої 20-хвилинки росіяни привезли собі шостий фол, і Куццоліно реалізував дабл-пенальті, вивівши Аргентину вперед.

Початок другого тайму теж був результативним. Спочатку Едер Ліма на 22-й хвилині зрівняв рахунок. Але вже через 17 секунд Алан Бранді знову схилив шальки терезів на користь збірної Аргентини. А ще через 58 секунд той же Бранді зміцнив перевагу "альбі-селестес" - 4:2.

Після цього росіянам вже нічого не залишалось, окрім як піти на ворота Сармієнто великими силами. Але аргентинці перейшли на гру від оборони і непогано грали другим номером. Крім того, у багатьох епізодах південноамериканську команду виручав Сармієнто.

Розв’язка була схожою на трилер. Спочатку на 39-й хвилині Константіно Вапоракі забив у порожні ворота збірної Росії та зробив рахунок 5:2. Але підопічні Сєргея Скоровича залишили останнє слово за собою, забивши наприкінці основного часу два м’ячі. Однак, перевести гру у додатковий час їм не вдалося.

Нагадаємо, збірна України далі 1/8 фіналу не пройшла, поступившись якраз Аргентині.

Чемпіонат світу-2016 з футзалу

Чоловіки

Колумбія

Фінал

1 жовтня

Росія - Аргентина 4:5 (1:2)

Голи: Едер Ліма (15:23, 21:18, 39:41, з 10-метрового), Лисков (38:56) – А. Вапоракі (15:49), Куццоліно (19:34, з 10-метрового), Бранді (21:35, 22:33), К. Вапоракі (38:19)

На 35-й хвилині Куццоліно не реалізував 10-метровий (воротар)

Росія: Густаво, Замтарадзе – Чишкала, Едер Ліма, Робіньо, Давидов – Абрамов, Ромуло, Шаяхметов, Лисков – Мілованов, Абрамович, Ніязов

Аргентина: Сармієнто – Вільхельм, Борруто, Алан Бранді, Таборда – Стаццоне, Куццоліно, Базіле, А. Вапоракі – Решіа, К. Вапоракі

Попередження: Робіньо (33:45), Замтарадзе (34:17) – Сармієнто (10:00), Бранді (19:33), Базіле (29:21), А. Вапоракі (31:20)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

А раніше став відомий бронзовий призер цьогорічного Мундіалю. Ним стала збірна Ірану, яка у серії післяматчевих пенальті переграла збірну Португалії.

Найцікавіше почалось у другому таймі. Вже на його початку Кардинал оформив дубль, зробивши рахунок 2:0. Згодом напруження почало зростати, й у підсумку нерви не витримали у Сангсефіді та Мігеля, які отримали по червоній картці.

Скоро іранцям вдалося відквитати один м’яч. Але це, як виявилось, був ще не кінець - на 36-й хвилині португальці заробили для себе шостий командний фол, і іранець Джавід реалізував дабл-пенальті.

В основний час командам не вдалося визначити переможця, тому гра відразу перейшла у серію пенальті.

Обидві команди синхронно забивали, і так само синхронно хибили. Але нерви все-таки виявилися міцнішими у футзалістів збірної Ірану, яка перемогла по пенальті з рахунком 4:3.

Матч за третє місце

Іран - Португалія 2:2 (0:0, 2:2) по пен. 4:3

Голи: Каземі (25:29), Джавід (35:39, з 10-метрового) – Кардинал (20:29, 20:48)

Вилучення: Сангсефіді (24:46) – Мігель (24:46)

Звіти матчів - за матеріалами сайту Асоціації футзалу України

Коментарі ()