Головне

Херсонський Продексім - чемпіон України 2017 року з футзалу

29.05.2017 19:12 1707 0
Херсонський Продексім - чемпіон України 2017 року з футзалу

У четвертому матчі "золотої" серії плей-офф Екстра-ліги визначився новий чемпіон України. Ним став херсонський Продексім, який виграв у львівської Енергії з рахунком 2:1. І ця перемога стала для херсонців третьою у серії, а отже - чемпіонською.

Хоча перемога підопічним Ігоря Москвичова далася важко. В Енергії протягом першого тайму було дуже багато моментів для того, щоб забити, але, як і напередодні, відмінно у воротах Продексіма грав Кирило Ципун.

Часто йому доводилося вступати у гру та виручати свою команду. Іноді - ціною ушкоджень. Однак, це не заважало голкіперу збірної України, який знову відіграв на високому рівні.

У Продексіма по такій грі було небагато моментів, але вони були дуже небезпечними, і Володимирові Кардашу у деяких епізодах доводилось рятувати свої ворота.

Однак, на 19-й хвилині він врятувати не зміг. До того ж - двічі. Спочатку після розіграшу кутового відзначився Максим Бессалов, а через кілька миттєвостей Віталій Кісельов дальнім ударом зробив рахунок 2:0 на користь гостей.

З такою заявкою Продексіма на перемогу команди пішли на перерву.

Стало зрозуміло, що після перерви "енергетики" кинуть всі сили, щоб якнайшвидше відігратись. Але у той же час вони ледь не пропустили третій м’яч у свої ворота, коли Михайло Волянюк виходив на ударну позицію, але не зміг переграти Кардаша.

Натомість, у львів’ян було у кілька разів більше моментів для того, щоб вразити ворота Ципуна, але ані Федюк, ані брати Грицини, ані Кузь не скористалися ними.

Після екватору другого тайму Енергії таки вдалося відквитати один м’яч зусиллями Віталія Танського. На той момент "енергетики" вже грали з п’ятим, і після забитого голу вони продовжували шукати щастя, граючи у форматі 5х4.

Однак, зрівняти рахунок підопічним Валерія Легчанова не вдавалося. Продексім зміг витримати натиск галичан, і фінальна сирена зафіксувала перемогу херсонської команди з рахунком 2:1. А це означало, що ФК Продексім - чемпіон України сезону-2016/17.

Нагадаємо, що у третій грі Продексім також виграв з рахунком 1:0.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Чемпіонат України-2016/17 з футзалу

Екстра-ліга

Плей-офф

Фінал

29 травня

Енергія - Продексім 1:2 (0:2)

Голи: 0:1 - Бессалов (19), 0:2 - Кісельов (19), 1:2 - Танський (33)

Попередження: Струк (9), Мих. Грицина (22) – Ланко (26), Скорий (26), Волянюк (40)

Вилучення: Мих. Грицина (40)

Рахунок у серії – 1:3

Рахунок у серії 1:3.

Коментарі ()