Головне

Кафельников вирішив виступити на Олімпіаді-2016 за Україну

05.09.2012 12:36 173 0

Найтитулованіший тенісист Росії, олімпійський чемпіон Ігор 2000 року в Сіднеї Євгеній Кафельников вирішив виступити на олімпійському турнірі з гольфу на Іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро за збірну України.

Кафельников підкреслив, що з Асоціацією гольфу Росії (АГР), почесним членом якої він є, у нього "контактів особливих немає".

На думку Кафельникова, в АГР працюють "некомпетентні люди, які не розбираються в гольфі". Колишній тенісист відзначив, що розгляне пропозицію від українців, якщо вона надійде.

У той же час, за словами Кафельникова, інформація про те, що він вже отримав вигідну пропозицію від президента харківського клубу Superior Golf Club, "швидше за все, вірна". Спортсмен сказав, що українці готові профінансувати його підготовку до Олімпіади.

Кафельников за свою кар'єру виграв 26 титулів в одиночному розряді, в тому числі два турніри серії "Великого шолома" - Roland Garros - 1996 і Відкритий чемпіонат Австралії (Australian Open) 1999 року. У 1999 році Кафельников кілька тижнів був першою ракеткою світу, а в 2000 році переміг на Олімпіаді в Сіднеї.

Гольф на Іграх в Ріо-де-Жанейро буде представлений в олімпійській програмі вперше з 1904 року. Кафельников, який серйозно зайнявся гольфом після закінчення тенісної кар'єри, в 2011 році виграв чемпіонат Росії з цього виду спорту.

38-річний Кафельников народився в Сочі. Інформація про наявність у нього українського громадянства в пресі не з'являлася, пише lenta.ru.

Коментарі ()