Головне

Російського уболівальника оштрафували за плакат "Крим наш" на матчі Україна - Сомалі

27.02.2016 19:33 751 0

Один з уболівальників на чемпіонаті світу з хокею з м'ячем, що проходив в Ульяновську (Росія), оштрафований за плакат "Крим наш", з яким він прийшов на матч між збірними України та Сомалі.

Суд Ульяновська розцінив дії вболівальника як несанкціонований пікет і наклав на нього штраф в три тисячі рублів, інформує kommersant.ru.

Співробітники регіонального центру з боротьби з екстремізмом, затримали Ямбаева, заявили, що він порушив правила поведінки уболівальників в частині використання "матеріалів екстремістського характеру".

"11 лютого пан Ямбаєв прийшов на матч чемпіонату світу з хокею з м'ячем (Україна-Сомалі) з картонкою розміром 50х50 см, на якій були написи "Крим наш", "Донбас - свій", "Одесу не пробачимо", "Україну звільнимо", - йдеться у повідомленні.

Суд з таким формулюванням не погодився, але визнав "політичний характер" плакату.

Хамза Ямбаєв повідомив, що готує скаргу до обласного суду, оскільки не вважає написи на плакаті політичними, а свій прихід на матч не вважає пікетом.

"Я ж ні до чого не закликав, а сказати" Крим наш" - все одно що сказати "Ульяновськ наш" або "люблю Росію", нам же кожен день по телевізору це говорять", - прокоментував свій вчинок Ямбаєв.

Нагадаємо, збірна України зайняла третє місце серед команд другого дивізіону світової групи.

Як відомо, у матчі за "бронзу" проти Монголії виникла масова бійка.

Нагадаємо, за вихід у фінал турніру українці поступилися Німеччині.

Коментарі ()