Українська правда

Сергій Климентьєв: "Та хто він такий, цей Ягр?!"

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 12:26

- Сергій, як вийшло, що вам довелося лишити омський "Авангард", в якому ви виступали в минулому сезоні?

- Зараз склад "Авангарду" практично повністю змінився. Ставка робиться на декількох зірок на чолі з чехом Яроміром Ягром і молодих хлопців. Я в цю когорту не потрапив. Але і без клубу довго не залишався. Розглянувши декілька варіантів, ми з моїм агентом Юрієм Ніколаєвим вирішили, що найцікавішою є пропозиція "Торпедо".

- Не шкодуєте, що упустили можливість пограти в разом з одним з кращих форвардів НХЛ останніх років?

- Та хто він такий, цей Ягр?! Не сперечаюся, хороший хокеїст, але піднімати його до таких висот, як це робить російська преса, я б не став. Чех вже відходить, а його неймовірний контракт (30 мільйонів доларів за три сезони) є, за здебільшого, лише приманкою для преси. Мені доводилося грати проти Ягра, і як захисник з досвідом можу сказати, що у нього теж є слабкі місця.

- Ви лишили клуб, який вважається одним з претендентів на "золото", підписавши контракт з явним середняком. Виходить, зробили крок назад?

- Навпаки! Торпедівці дали зрозуміти, що розраховують на мене як на одного з ключових гравців оборони. Це приємно. Адже в минулому сезоні в "Авангарді" я проводив на льоду не стільки часу, скільки звикся. Але взагалі, якщо чесно, я трохи втомився від хокею. Вже не раз говорив, що пора б закінчувати, але у мене підростають дві дочки. Потрібно заробити їм на безбідне життя.

- Дві доньки?..

- Недавно дружина Юлія подарувала мені ще одну донечку. Маленьку назвали Поліною. Тепер старша - Аліса - за нею наглядатиме.

- Плануєте перевозити сім'ю до Нижнього Новгорода?

- Поліні ще і місяця немає... Але з часом думаю перевезти своїх дівчат до Новгорода. Я ж без сім'ї з глузду з'їду! Ігри, тренування, переїзди, це все займає масу часу, але не настільки, щоб не думати про близьких людей. Дехто говорить, що кар'єра має бути понад усе, але це не для мене.

- Сергію, а за збірну України ви грати плануєте?

- Ще питаєте! Ми обов'язково повинні реабілітуватися за невдачу на ЧМ-2008 в Японії і нарешті повернутися у вищий дивізіон. А ось після цього мені можна буде з чистою совістю повісити ковзани на цвях.

Юрій Данілов, Киевские ведомости