Українська правда

До кінця осені у п'яти українських містах можуть відкрити нові льодові арени

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2008, 10:16

Типові льодові арени на 500 місць, які почали будуватися у Донецьку, Калуші, Харкові і Херсоні за програмою "Хокей в Україні", ще не завершені. І до кінця робіт ще далеко.

За словами генеральний директор державного підприємства "Центральна дирекція по управлінню і реконструкції спортивних споруд" Бориса Бибика, який є куратором будівництва льодових об'єктів в Україні, зведення арен в згаданих містах йде непоганими темпами, а це означає, що вже восени державна соціальна програма "Хокей в Україні" завершить льодові споруди у Донецьку, Калуші, Харкові і Херсоні.

Нагадаємо, що палаци з штучним льодом вперше будуються за бюджетні і частково інвесторські засоби.

"Існує деяке гальмування, що відбувається через повільне укладання інженерних мереж: Проте, за оптимістичними прогнозами, наприкінці вересня або у жовтні, думаю, перша пара льодових палаців розкриє свої парадні двері".

"Арена в Харкові, яка мала відкритися до 23 серпня, ще не готова. Проблема все з тими ж інженерними мережами. Фахівці не відразу оцінили міру складності їх підключення. Зараз роботи на об'єктах йдуть вельми інтенсивно - у дві зміни. Можу завірити, що до кінця осені в Донецьку, Калуші, Харкові і Херсоні відбудеться свято на честь відкриття льодових арен", - переконує Бибик.

"Донецьк, схоже, захопив ініціативу в плані здачі споруди в експлуатацію. Втім, і три інших міста не дрімають, прагнучи не відставати від лідера", - підсумовує куратор проекту.

За матеріалами hcsokol.kiev.ua