Українська правда

У Швейцарії розпочинається Чемпіонат світу з хокею

Сергей Шемшученко — 24 квітня 2009, 10:11

У п'ятницю, 24 квітня, у Швейцарії розпочинається 73 чемпіонат світу з хокею з шайбою.

У групі "А" попереднього раунду гратимуть віце-чемпіони світу канадці, Білорусь, Словаччина та Угорщина. У квартеті "В" виступатимуть чинні чемпіони світу росіяни, господарі першості - швейцарці, а також Німеччина та Франція. У групі "С" змагатимуться шведи, американці, латвійці та команда Австрії. У квартеті "D" гратимуть команди Фінляндії, Чехії, Норвегії та Данії.

Після того як команди відіграють одноколовий турнір в своїх групах, по три кращі збірні з кожного квартету вийдуть до наступного раунду змагань. Команди з групи "А" об'єднаються із тими збірними, які вийдуть з групи "D". Ну, а тріо кращих з групи "В" гратиме відповідно із суперниками з групи "С".

Збірні, які посядуть в своїх групах попереднього раунду четверті місця боротимуться за виживання у "Втішному раунді". В цьому квартеті, збірні також зіграють одноколовий турнір. Два гірших колективи залишать елітний дивізіон чемпіонату світу, а їхні місця наступного року на першості в Німеччині займуть Казахстан й Італія.

Стосовно поточної першості, то із груп основного раунду в чвертьфінал вийдуть по чотири кращі команди. Далі півфінал, матч за третє місце та фінал, який і визначить Чемпіона світу 2009. Вирішальний матч відбудеться 10 травня.

Мегаспорт