Головне

ЧС-2015. Японія - Україна 3:1. "Самураї" вибили українців з Дивізіону IA. ВІДЕО

25.04.2015 16:06 1240 0
ЧС-2015. Японія - Україна 3:1. "Самураї" вибили українців з Дивізіону IA. ВІДЕО

Провальний хокейний чемпіонат світу 2015 року у польському Кракові завершувався для національної команди України битвою за виживання. Після чотирьох поразок поспіль "синьо-жовті", аби залишитися у Дивізіоні IA, змушені були долати збірну Японії. І робити це в основний час. Овертайм автоматично означав для підопічних Олександра Годинюка пониження у класі.

Якщо пригадати всі попередні поєдинки, то цілком можна сказати, що дві пані - Фортуна та Вдача - завинили нам. Забігаючи наперед, скажемо, що і цього дня вони від нас відвернулися. Окрім зустрічі з Казахстаном, де суперники не мали з нами особливих проблем. У матчі з італійцями Україна поступилася в овертаймі. Судді довго вирішували, зараховувати шайбу чи ні, і врешті - зарахували.

З поляками вибила з рівноваги пропущена шайба у більшості. І хоча тоді вдалося зрівняти рахунок, та все ж незрозумілі дії Побєдоносцева, який у простій ситуації викинув м'яч за межі майданчику й отримав дві хвилини штрафу, призвели до третього голу у виконанні "Кадри". Відігратися українці, ян не старалися, вже не змогли. Тоді навіть і фінальної навали, як такої, не вийшло.

Найуспішніше складалося протистояння з Угорщиною. "Синьо-жовті" двічі відзначилися у другому періоді, чим позначили свої наміри на підсумковий успіх. Проте розвинути його не вдалося. Угорці швидко відігралися, а ближче до завершення третього відрізку гри навіть вийшли вперед. Однак українці зібралися та закинули шайбу, але тоді її не зарахували арбітри, які вирішили, що Гніденко, який на п'ятачку переправив шайбу у ворота, зіграв високо піднятою ключкою перед голкіпером. "Синьо-жовті" знітилися та пропустили ще раз, зазнавши четвертої поразки.

І от двобій з Японією мав назвати невдаху цьогорічного розіграшу у Дивізіоні IA. Як уже зазначалося, нашу команду влаштовувала тільки звитяга в основний час. Японії ж, для того, щоб не вилетіти у групу В Дивізіону I, досить було дотягнути до овертайму. Нагадаємо, згідно з регламентом, у нижчу за класом лігу вибуває команда, що займає останнє місце.

Переходимо безпосередньо до звітного поєдинку - поєдинку за виживання. Збірна України досить непогана почала, зробивши п'ять кидків за перші чотири хвилини, але реалізувати першу більшість не дозволив воротар японців і головна зірка команди Ютака Фукуфудзі. Хокеїсти країни сонця, що сходить, взагалі у першому періоді не цуралися порушувати правила, заробивши аж вісім хвилин штрафу. Та скористатися хоча б однієї більшістю "синьо-жовтим" не судилося. І це навіть зважаючи на те, що у середині періоду українці майже хвилину грали 5 на 3...

Другий період розпочався з вилучення в України (Петранговський). Втім, вдалося вистояти, а через дві хвилини вже і самі отримали перевагу в одного гравця. І ось цього разу нарешті прорвало. Відзначився Роман Благий, котрий реалізував вихід після передачі Юрія Наваренка. Однак раділи підопічні Годинюка недовго. Вже через півхвилини японці отримали більшість після вилучення Німенка, яке і реалізували вдало. А на 34-й хвилині Японія закинула вже у рівних складах, повівши у рахунку...

Апогеєм незібраності збірної України стало командне вилучення (забагато гравців одночасно на льоду) наприкінці другого періоду. "Самураї", які до зустрічі з Україною жодного разу на цьому турнірі не реалізовували більшість, вдруге за період використали перевагу в одного хокеїста. 1:3 за підсумками 40 хвилин, і завдання перемогти для "синьо-жовтих" стало надзвичайно важким.

На жаль, невідомо, що саме відбувалося у другій перерві у роздягальні нашої команди, але на вирішальний відрізок зустрічі хокеїсти вийшли ніби приречені. За весь період в українців було лише 6 кидків у рамку воріт Фукуфудзі, з якими той впорався. Крім того, знову не використали більшість, що могло б пожвавити кінцівку протистояння. Як би там не було, а цифри на табло до фінальної сирени так і не змінилися...

Ця поразка для України стала лише третьою у 12 матчах протистояння з Японією за історію незалежності. Крім того, програш став другим поспіль в офіційних іграх. Однак саме ця невдача позбавила нас місця у Дивізіоні I Групі A... Наступного року "синьо-жовті" будуть грати у Дивізіоні I Групі B, де протистояти їм будуть збірні Великої Британії, Литви, Хорватії, Естонії та Румунії.

Коментарі ()