Головне

НХЛ. Чикаго у шостому матчі обіграв Тампу та виграв Кубок Стенлі

16.06.2015 08:08 454 0
НХЛ. Чикаго у шостому матчі обіграв Тампу та виграв Кубок Стенлі

Гравцям Тампа-Бей для того, щоб перемогти та зрівняти серію потрібно було виходити на лід, не думаючи про те, що вони в одному кроці від програшу у Кубку Стенлі, не зраджувати собі та не боятися щільно грати у захисті, а також атакувати зі всіх позицій.

Чикаго, щоб перемогти та завоювати свій третій кубок за шість років, необхідно було потужно почати, як у третій грі, використовувати весь свій чемпіонський потенціал і просто не давати супернику загострювати гру.

Частково обидві команди впоралися з поставленими завданнями, але все ж удача цього разу була на боці Блекхокс. Їм вдалося довести чемпіонат до свого логічного завершення.

Перед початком матчу Лайтнінг оголосили про те, що у стрій повернувся Нікіта Кучеров. Рішення про його участь у шостій грі головний тренер Джон Купер прийняв відразу після передматчевого тренування. Джонатан Друін також знову опинився у складі четвертої трійки.

Першу небезпечну атаку організував саме Кучеров, відірвавшись від захисників практично один на один з Корі Кроуфордом, але Джонні Одуйя в останній момент наздогнав росіянина та вибив у нього шайбу ключкою.

Стемкос влучив у поперечину із дзвоном, а потім відразу ж знову атакував ворота Кроуфорда. Він, як капітан і один з найкращих нападників в НХЛ, розумів, наскільки йому важливо якомога більше атакувати та забивати.

Тампа набрала ігровий темп, але послідувало перше вилучення у матчі - Седрік Пакетт сів на лавку за підніжку проти Джонатана Тейвза. Напористі атаки Чикаго протягом цих двох хвилин до голу не призвели. Бен Бішоп зміг відбити безнадійну шайбу Тейво Теравайнена, яка у сантиметрах проковзнула повз відкритого кута воріт.

Через п'ять хвилин незрозумілий штраф заробив Браян Бойл за грубість проти Патріка Кейна. Найнебезпечніші кидки впритул виконував Тейвз, стоячи на колінах, Бішоп знову виручив.

Хокеїсти Чикаго не давали "Блискавкам" організувати небезпечні атаки, і навіть просто наблизитися до своїх воріт, як результат - 13 кидків Блекхокс проти чотирьох Тампи після першого періоду.

Друга третина матчу стала грою втрачених можливостей і чудових порятунків воротарів. На самому початку другого періоду Стівен Стемкос вирвався один на один з Кроуфордом, однак трохи перемудрив і перетримав шайбу. Він зупинився на дещицю секунди перед воротарем, постарався зручніше кинути, але Кроуфорд все чудово бачив, до того ж Стемкос кидав йому прямо у щитки.

Хвилиною пізніше Ендрю Дежарден і Кріс Верстіг організували вихід 2 в 1. Бішоп викотився та витягнув ключку у падінні, встигнувши відбити шайбу. Дежарден був змушений його перестрибнути. Потім пішли божевільні взаємні атаки на шалених швидкостях. Глядачі тільки й встигали, що головами вертіти то в одну, то в іншу сторону.

Деякий час тривало шоу воротарів. Причому більше й ефектніше рятував Бішоп, хоча Тампа проводила часом атаки на грані. Здавалося, ось-ось і заб'ють гол. І все ж першим забив Чикаго. За дві з половиною хвилини до кінця Данкат Кіт кидав майже від синьої лінії, Бішоп відбив шайбу перед собою, і сам же Кіт швидко викотився та добив свій кидок.

Під кінець другого періоду Чикаго розігнався так, ніби й не було 82-х ігор регулярного сезону і 22-х у плей-офф. Вони потужно й активно пресингували Лайтнінг, все частіше перебуваючи у зоні атаки. За 30 секунд до сирени Тампа знову заробила вилучення. Сібрук мав реальний шанс збільшити перевагу, але шайба потрапила у поперечину. Перерва настала як не можна вчасно для гравців Лайтнінг. Вони починали втрачати нитки гри. Куперу потрібно було струснути свою команду.

Заключний період Лайтнінг почали зі штурму воріт Кроуфорда. Вони відчайдушно боролися за шайбу, незважаючи на рахунок. Тільки "Яструби" так щільно шикувалися біля своїх воріт, що було складно знайти лазівку для шайби. "Блискавки" билися несамовито, але шайба ніяк не летіла у ворота.

Стара відома істина "не забиваєш ти - забивають тобі" знову спрацювала. За п'ять хвилин до кінця Патрік Кейн збільшив розрив у рахунку вдвічі. Бішоп чи то від втоми, чи від простої неуважності якось приречено подивився на шайбу, яка на летить повз, немов у slow-motion, і навіть не зрушив з місця. Кейн кидав у порожній кут.

Під кінець матчу Тампа-Бей отримала першу чисельну перевагу. Це був їхній останній шанс. Купер зняв воротаря, і "Блискавки" залишилися вшістьох проти чотирьох гравців Блекхокс, але й це їм не допомогло.

Чикаго вистояв, так жодного разу і не пропустивши у фінальному поєдинку сезону-20014/15. Кубок Стенлі - у Чикаго Блекхокс. Третій раз за шість років. Абсолютно заслужена перемога. "Яструби" провели чудовий матч, Корі Кроуфорд показав, що він - воротар-переможець, незважаючи на всю критику на його адресу.

Чикаго вперше з 1938-го року виграли кубок на своєму льоду. Сім гравців завоювали свій третій кубок Стенлі, і вісім гравців підняли його над головою вдруге.

Приз найціннішому гравцеві плей-офф, як і прогнозувалося, дістався захиснику Блекхокс Данкану Кіту.

Національна хокейна ліга-2014/15

Кубок Стенлі

Фінальна серія

16 червня

Чикаго - Тампа-Бей 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
1:0 - Кіт (Річардс, Кейн) 37:12
2:0 - Кейн (Саад, Річардс) 57:02

Рахунок у серії - 4:2

За матеріалами офіційного сайт НХЛ

Коментарі ()