Головне

ЧС-2017. Канада - Швеція 1:1 (0:2 бул). Фінал імені Генріка Лундквіста

22.05.2017 01:20 5194 0
ЧС-2017. Канада - Швеція 1:1 (0:2 бул). Фінал імені Генріка Лундквіста

У неділю, 21-го травня, відбувся фінал чемпіонату світу з хокею в елітному дивізіоні. Титул чемпіона між собою розіграли збірні Канади та Швеції. Явним фаворитом у матчі на думку букмекерів були звісно канадці, які до цього двічі поспіль вигравали чемпіонат світу.  Підопічні Джона Купера виграли свою групу, в 1/4 фіналу у впертому матчі перемогли команду Німеччини, а у півфіналі завдали поразки одвічному супернику - збірній Росії.

Шведи у груповому етапі зіграли дещо гірше, але змогли знайти свою гру та у підсумку вийшли у плей-офф з 3-го місця. У чвертьфіналі Tre Kronor завдали поразки швейцарцям, а у півфіналі обіграли команду Фінляндії. Щодо самого матчу, то вже з першого погляду стало зрозуміло, що боротьба за титул буде вперта, адже зустрічалися дві зіркові та досвдчені команди. Якщо канадці показують більше атакувальний хокей, то шведи у свою чергу прагматики.

Так, у першому періоді команди показали рівну гру, створивши мінімум моментів біля воріт. Ціна помилки була доволі висока, тому команди вирішили не форсувати події вже на старті матчу, пішовши на перерву з "нулями". Спроби закинути звісно проявлялися, чому свідчить статистика, де саме прагматичні шведи перекидали канадців 12-10,  але голкіпери Пікард та Лундквіст показали свої накращі якості, залишивши ворота сухими.

Світлина iihfworlds2017

Другий ігровий відрізок пройшов за перевагою чинних чемпіонів світу. Біля воріт Лундквіста було багато гостроти, але голкіпер продовжував надійно захищати ворота і шведи знову вистояли. Від такої впертої боротьби чекати шайбу глядачі вже перестали, але за 21 секунду до сирени "Тре Крунур", граючи у меншості, таки змогли вийти вперед завдяки голу Хедмана в меншості. Захисник шведської збірної підібрав відскок на синій лінії і несильно накинув на ворота, Джоель Лундквіст з Крюгером на п'ятаку перекрили огляд Пікарду, і шайба у підсумку пройшла між щитків голкіперу канадської команди.

На старті третього періоду шведи почали дещо нервувати і заробили вилучення. Вже на 42-й хвилині канадці покарали суперника, реалізувавши більшість: Лундквіс зміг впоратися з кидком Марінера, однак з добивання О'Райллі досвічдений голкіпер нічого поробити не зміг - 1:1. Рахунок став рівним, і команди знову почали менше ризикувати. Канадці трохи більше володіли ініціативою, але, але...Оборона шведської дружини у свою чергу діяла надійно, не допомгли Канаді навіть два вилучення, одне з яких відбулося за півтори хвилини до сирени.

Шведи також мали нагоду закинути у більшості, але Пікард підтримав свого візаві Лундквіста, нівелюючи кожну спробу суперника. У середині періоду команди вирішили покуражитися, тому кілька хвилин глядачі могли спорстерігати хоккей без центра поля. Але ближче до завершення команди остудили запал. За підсумками 3-го періоду навіть виявилося, що шведи перекидали канадців на 1 кидок - 11:10.

Світлина iihfworlds2017

Основний час переможця у підсумку не виявив і команди відправилися на додаткові 20 хвилин до першої шайби. Втім, малюнок гри так і не змінився, команди багато атакували, створювали непогані гострі моменти, але голкіпери обох збірних сьогодні були на висоті. У результаті все вирішила серія штрафних кидків. Тут варто віддати належне Лундквісту, який парирував 3 кидки суперника, а ще один кидок від О'Райллі пройшовся у стійку воріт.

Пікард же розпочав серію також вдало, парирувавши постріл Нюландера, але другий і третій кидок голкіпер Колорадо не подужав, пропустивши від Бекстрьома та Ландескога. Саме цих двох шайб виявилося достатньо, аби Швеція виграла у підсумку матч, ставши чемпіонами світу-2017-го року. Так, Канада після дворічної домінації в елітному хокеї таки здала позиції. У свою чергу для Швеції цей титул став 10-м за історію хокейнної збірної.

Коментарі ()