Головне

Сергій Бубка: В Олімпійського комітету немає жодної бази

19.03.2010 15:57 1075 0
Сергій Бубка: В Олімпійського комітету немає жодної бази
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка завжди намагається уникати гострих кутів та обходити неприємні запитання. Але різниця у результатах наших спортсменів зимових видів спорту на Олімпіаді та Паралімпіаді не могла залишити байдужим навіть його.

- Чому така суттєва різниця між результатами наших олімпійців та паралімпійців?

- Давайте подивимося на всі ці обставини, яке ставлення держави до цих питань. Порівнювати олімпійців і паралімпійців не дуже коректно. Яка конкуренція, скільки різних категорій. У держави ставлення і фінансова підтримка до паралімпійського спорту на дуже гарному рівні. Сьогодні є паралімпійська база у Євпаторії, будується зимова база у Карпатах. В Олімпійського комітету жодної бази на сьогодні немає.

Небагато країн у світі так професійно підходять до підготовки паралімпійців, як приміром Росія. На Паралімпіаді менша конкуренція, не так багато країн бере участь і є можливість завойовувати за такої підтримки нагороди.

- А яка різниця між базами? Чому не можна користуватися базою олімпійцям?

- Це база ж паралімпійська. В мене таке питання: чому в нас сьогодні є паралімпійські бази, а олімпійських баз немає? Валерій Сушкевич (президент Паралімпійського комітету - ред.) і раніше казав: "будь ласка".

Але ж не в цьому питання. Коли сьогодні у нас в цілому не існує спортивна інфраструктура, відверто кажучи. А те, що ми мали раніше, що збудували у радянські часи, ми не покращили і не зробили сучасні бази. Треба вкладати багато коштів. Те, що паралімпійці дають таку можливість, дуже приємно.

- Чому у НОКу немає можливості будувати бази, а в паралімпійців є?

- Це залежало від керівництва держави, яке вважало, що доречно вкласти гроші у розвиток паралімпійської бази, хоча напевне має бути навпаки. Має бути база, яка є олімпійською і паралімпійською як одне ціле. Щоб на них могли тренуватися і олімпійці, і паралімпійці, щоб можна було спокійно добиратися і до готелю і на спортивні об'єкти в рівних умовах. Тому трішки був таких підхід, були такі наміри. Валерій Михайлович (Сушкевич) активна людина, напевне йому вдалося вирішити питання з урядом.

Коментарі ()