Головне

Росії можуть заборонити участь в Олімпіаді 2016?

18.05.2016 13:17 990 0

Через численні допінгові скандали літні Олімпійські ігри 2016 року в бразильському Ріо-де-Жанейро можуть пройти без участі Росії.

З відповідною заявою у середу, 18 травня, в німецькому виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung виступив глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

За словами головного спортивного чиновника планети, МОК належить "прийняти важке рішення між колективною відповідальністю і індивідуальною справедливістю".

У ньому Міжнародний олімпійський комітет планує покластися на підсумки розслідування, проведеного наразі Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA).

"Якщо будуть представлені свідоцтва організованої і всеосяжної допінг-системи, яка зачіпає різні види спорту, то міжнародні федерації та МОК повинні будуть прийняти важке рішення між колективною відповідальністю і індивідуальною справедливістю", - написав Томас Бах в своїй колонці для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Це може означати , що спортсмени, підозрювані в допінгу, повинні будуть самі доводити, що їх допінг-проби були проведені на міжнародному рівні і незалежно один від одного, а також відповідали правилам спортивних федерацій і Всесвітнього антидопінгового коду", - наводить слова Баха by24.org.

Допінговий скандал, який, швидше за все, призведе до відлучення делегації Росії від участі в Олімпіаді 2016, дійшов до рівня Міжнародного олімпійського комітету після того, як в США глава московської антидопінгової лабораторії Грігорій Родченков дав скандальне інтерв'ю американській газеті The New York Times.

Раніше повідомлялося, що російські легкоатлети відсторонені від усіх змагань IAAF.

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада 2015-го року опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Лише нещодавно на мельдонію попалися десятки російських спортсменів серед яких і відома тенісистка Марія Шарапова.

Коментарі ()