Головне

Трансляція Олімпіади обійшлася Україні в 2 млн євро - джерело

18.08.2016 10:47 7461 0

Трансляція Олімпіади в Ріо-де-Жанейро на UA: Перший обійшлася бюджету України в 2 млн євро.

Про це повідомляють джерела Чемпіона в Кабміні.

Ще з 70 тисяч доларів планували в UA: Перший витрати на власних журналістів в Ріо, але в Кабміні відмовили.

Мав шанс колишній УТ-1 продати субліцензію на трансляцію Олімпіади одному з комерційних каналів. Зацікавлений канал пропонував UA: Першому 500 тисяч доларів за субліцензію, але в керівництві телеканалу запросили удвічі більшу суму і потенційні покупці відмовилися.

Що стосується показу Олімпіади в Україні, яка викликалу масу невдоволення, то джерело зазначає, що напевно, вся причина саме в телеканалі UA-перший. Уся справа в тому, що коли продається ліцензція на Олімпіаду, то вона включає в себе не лише центральну комеру. Наприклад, в Ріо ще 14 таких камер. А вже самі транслятори в кожній країні вибирають, які події показувати. На каналі Матч ТВ,  показували майже усі виступи росіян в прямому ефірі. 

Нагадаємо, що з 16-го серпня UA: Перший дивним чином розпочав показувати виступ українців, майже у всіх видах спорту. До цього не були показані кваліфікації українців у боксі, фехтувані, дзюдо та боротьбі, а також навіть фінал у стрільбі, де Сергій Куліш виграв срібло.

Ось як ситуацію з трансляціями в Ріо прокоментував керівник спортивного мовлення телеканалу UA: Пер ший Нікіта Хорозов.

0"Програму показу та контент формує сам міжнародний мовник і надає щоденний мультиканальний пакет трансляцій для усіх мовників країн-учасниць ігор. Для більшого розуміння слід наголосити, що олімпійські змагання йдуть одночасно на багатьох аренах та великій кількості майданчиків. З одних ведуться телевізійні трансляції, з інших – ні. Враховуючи значну кількість подій, до трансляцій, в першу чергу, включений фінальний етап змагань.

Рішення, які саме країни чи етапи змагань потраплять у зйомку (яка доріжка, татамі чи корт), ухвалюють Міжнародні федерації й компанія OBS. У ситуації з Еліною Світоліною організатори розмістили матч на 2-му корті, у той час коли зйомка велася з центрального. Прикро, що спочатку її матч був запланований на основному корті, але через погодні умови був перенесений на наступний день і поставлений на 2-ий корт.

Ми, звісно, намагалися провести переговори, щоб показати цей матч, але у показі наживо нам відмовили. Ми далі ведемо переговори стосовно цієї ситуації, але, як правило, максимум отримуємо матч у запису. Звичайно, при формуванні нашої сітки трансляцій ми першочергово орієнтувалися на трансляції з тих видів спорту, в яких представлені українські спортсмени. На жаль, далеко не завжди їхні виступи потрапляють до мультиканального сигналу.

Так, попередні змагання з кульової стрільби жодного разу не були представлені в сітці олімпійського мовника. На жаль, у Ріо лідерка українських стрільців Олена Костевич не подолала кваліфікаційного раунду в обох видах змагань, в яких була заявлена, а відтак не потрапила до трансляції.

Стрибун у воду Максим Долгов отримав олімпійську ліцензію лише в одному виді програми – синхроний стрибок (у парі із Олександром Горшковозовим) з 10-метрової вишки. Цей вид змагань нами був показаний.

Українські дзюдоїсти не змогли пробитися до фінальної частини змагань, а під час відбіркових етапів вони змагалися на татамі, які не потрапили до міжнародної трансляції. Відтак, показати їхні виступи ми не мали можливості", - цитує Хорозова Суспільне мовлення.

Коментарі ()