Головне

Білоруські спортсмени пронесли прапор Росії на відкритті Паралімпіади 2016

08.09.2016 16:39 1362 0

На параді збірних-учасниць в ході церемонії відкриття Паралімпійських Ігор 2016 в бразильському Ріо-де-Жанейро білоруська делегація пронесла російський триколор в знак солідарності зі спортсменами, які рішенням Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) були відсторонені від змагань.

Про це повідомляє Р-Спорт.

Фото з російським прапором опублікував в Twitter журналіст Роб Мол.

Глава IPC Філіп Крейвен 7 серпня оголосив, що комітет прийняв одноголосне рішення про відсторонення росіян від Паралімпіади-2016 і позбавлення Паралімпійського комітету Росії (ПКР) членства в організації.

Причиною стали дані з доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства під керівництвом Річарда Макларена, який заявив про існування в Росії "державної допінг-системи", в яку були включені і паралімпійці.

Раніше в IPC заявили, що винесення російського прапора буде вважатися "політичним протестом", і пригрозили атлетам "певними заходами".

Глава Паралімпійського комітету Білорусії Олег Шепель назвав відсторонення росіян невірним кроком за всю історію паралімпійського спорту, і заявив, що під час церемонії відкриття Ігор 2016 офіційна делегація пройде з прапором Білорусії, а російський триколор вона візьме на трибуну.

Коментарі ()