Головне

Антидопінговий центр України приєднався до вимог відсторонити Росію від усіх змагань

19.01.2017 18:48 13069 0

НАДЦ України приєднується до вимог 19 НАДО щодо відсторонення Росії від усіх міжнародних змагань.

Про це повідомляє офіційний сайт Національного антидопінгового центру України.

10 січня 2017 року у Дубліні (Ірландія) закінчив роботу спеціальний саміт Національних антидопінгових організацій (НАДО).

На ньому було обговорено другу частину звіту пана Макларена щодо розслідування факту системного державного сприяння використанню допінгу у російському спорті.

"У світлі наведених у звіті фактів лідери низки НАДО закликали усунути всі російські спортивні організації від міжнародних змагань (з наданням можливості російським спортсменам виступати  в якості нейтральних атлетів за умови виконання ними певних вимог); крім того, запропоновано оголосити мораторій на проведення будь-яких міжнародних змагань на території Російської Федерації у майбутньому, а також відмінити проведення вже призначених міжнародних змагань", - йдеться у зверненні.

Зазначається, що відповідні прес-релізи наразі розміщені на сайтах національних антидопінгових організації Австрії, Бельгії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

"Мінмолодьспорту та Національний антидопінговий центр України категорично засуджує грубе та шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних та етичних норм спорту, які здійснювалися Росією на державному рівні.

Національний антидопінговий центр України приєднується до заклику зазначених країн щодо усунення російських спортивних організацій від міжнародних змагань і введення мораторію на проведення міжнародних змагань на території РФ, а також схвалює всі дії ВАДА та підтримує створення незалежного органу з тестувань", - додається у заяві організації.

Відповідного листа від НАДЦ України офіційно направлено до інституту Національних антидопінгових організацій (іНАДО).

Нагадаємо, екс-глава WADA розповів, коли Росію можуть позбавити права проведення ЧС-2018.

 
Коментарі ()