Головне

МОК не допустив лідерів збірної Росії до Олімпійських ігор

23.01.2018 11:19 3143 0
МОК не допустив лідерів збірної Росії до Олімпійських ігор

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допустив біатлоніста Антона Шипуліна і лижника Сєргєя Устюгова до Пхенчхану-2018.

Про це повідомив перший віце-президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков.

"Ці спортсмени, такі як, наприклад, Віктор Ан, Антон Шипулін або Сергій Устюгов були фігурантами розглядів в рамках комісії Освальда, вони також ніколи не були замішані в будь-яких допінгових історіях, а всі численні здані ними за кар'єру проби свідчать про те , що вони є "чистими" спортсменами", - сказав функціонер.

"Проте їх імена в списку потенційних учасників Ігор на даний момент відсутні", - продовжив чиновник.

"Ми спочатку виходили з непорушного права всіх "чистих" спортсменів взяти участь в Олімпійських іграх. На превеликий жаль, в тому списку, який нам надали напередодні, не виявилося цілої низки провідних російських атлетів з кількох видів спорту", - зауважив Поздняков.

"Ми сьогодні надсилаємо на адресу МОК офіційний лист із запитом щодо конкретних причин, за якими лідери російських збірних команд по ряду видів спорту не включені в список потенційних учасників Олімпійських ігор", - наголосив один з керівників ОКР.

"Відповідно до рішень Виконкому, МОК має виняткове право запрошувати або не запрошувати тих чи інших спортсменів. Разом з тим, ці причини повинні бути обгрунтовані і роз'яснені спортсменам", - цитує Позднякова Спорт Експрес.

Нагадаємо, що напередодні МОК не допустив до Олімпіади мультимедаліста Сочі-2014.

Коментарі ()