Українська правда

Медаль Безсонової на Олімпіаді залежатиме від присутності Бубки?

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 10:48

Президент Федерації художньої гімнастики України Альбіна Дерюгіна задоволена, як її учениці виступили на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Дело".

"Я задоволена тим, як виступили Аня Безсонова і Наташа Годунко; їм удалося пройти усе без втрат і не допустити тих помилок, які були присутні в багатьох інших художниць. Ольга Капранова, наприклад, три рази втратила снаряд (стрічку), а оцінку їй поставили вище. Але це все дріб'язки. Ми серйозно готувалися до цього чемпіонату, от і результат - друге місце Безсонової", - зазначила Альбіна Миколаїівна.

Що ж до оцінок Годунко, то тренер вважає, що їх занизили спочатку, а потім Наталя не змогла набрати небхідну суму.

На запитання, чи було суддівство на турнірі необ'єктивним, Дерюгіна відповіла:

"Звичайно. Росії ставили оцінки вище, ніж Україні, хоча втрат у них було більше... Але зал просто ревів. Нашим вболівальникам не видали візи, тому українців у залі було дуже мало, але за нас сильно вболівали італійці", - зазначила вона.

Коментуючи шанси України на олімпіаді в Пекіні, що боротьба йтиме між спортсменками, які здобули медалі в Турині.

"Я думаю, що ті спортсменки, що зайняли зараз місця на п'єдесталі в Туріні, так і залишаться (1. Євгенія Канаєва (Росія). 2. Ганна Безсонова (Україна). 3. Ольга Капранова (Росія). Єдине, що може помінятися, це їх порядок. І це буде залежати тільки від присутності в залі президента Національного олімпійського комітету", - - сказала Дерюгіна.

Як відомо, НОК України очолює Сергій Бубка.