Українська правда

Лінекер ставить на Іспанію

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 12:16

Легендарний англійський нападник Гарі Лінекер вважає, що Іспанія може виграти Євро-2008 Єдиним успіхом іспанців на міжнародній арені є перемога на домашньому чемпіонаті Європи в 1964 році, однак Лінекер вірить, що в команди Луїса Арагонеса досить майстерності, щоб на турнірі в Австрії і Швейцарії пройти весь шлях до кінця.

У стартовому двобої Іспанія зустрінеться зі збірною Росії в Інсбруку. "Я думаю, що склад Іспанії навіть сильніше, ніж раніш, - розповів Лінекер в інтерв'ю euro2008.com. "Вони завжди говорять, що в них є чотири-п'ять гарних гравців і відмінна внутрішня першість. Але цього разу в розпорядженні тренера є Ікер Касільяс, Сархіо Рамос, Хаві Ернандес, Цеск Фабрегас, Фернандо Торрес, Давід Вілья, Хабі Алонсо й інші. Також у них відмінна лава запасних, і це може стати вирішальним фактором".

Колишній форвард збірної Англії зараз працює аналітиком на телевізійному каналі BBC. В атакуючій лінії іспанців, йому дуже подобається Торрес, що забив 24 м`ячі у своєму дебютному сезоні в "Ліверпулі", а також Вілья.

"Торрес проявив себе навіть краще ніж я думав, тоді як Вилья забив багато м'ячів у "Прімеро", - відзначив легендарний нападник. Крім того, Лінекер, що пограв у "Барселоні" наприкінці 80-их, упевнений, що іспанцям допоможе досвід Торреса і півзахисника "Арсенала" Фабрегаса, отриманий у прем'єр-лізі. "Дуже добре, що вони перебралися в Англію, де грають зовсім в інший футбол", - відзначив англієць.

На думку Лінекера, незважаючи на невдачі збірної Іспанії на великих турнірах минулих років, команда Арагонеса здатна справитися з психологічним тиском. "Гляньте на іспанських тенісистів або гравців у гольф. Хіба не можуть досягти подібного іспанські футболісти? - запитує 47-річний Лінекер.

"Не думаю, що в минулому іспанці мали підбір футболістів, здатних виграти турнір, але зараз ситуація змінилася. Правда, у будь-якому випадку, цей чемпіонат виграти дуже важко".