Українська правда

Аеросвіт-2008. Ельянов перемагає Широва, у Іванчука нічия

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 20:52

У вівторок, 10 червня, в третьому раунді міжнародного турніру "Аеросвіт" у Форосі українці отримали тільки одну перемогу. Павло Ельянов білими переграв досить сильного суперника - іспанського гросмейстера Олексія Широва.

Василь Іванчук чорними зіграв унічию з румунцем Дітером Нісіпяну - якраз цього суперника варто було б перемагати, інакше сподіватися на перемогу у турнірі буде досить складно. Так само нічия й у Сергія Карякіна. Граючи чорними ураїнець не зміг здолати найменш рейтингово учасника турніру - Олександра Оніщука, який грає за США.

Ще один українець, Андрій Волокітін, який сьогодні також грав чорними, поступився росіянину Дмитру Яковенко. Варто, мабуть, відмітити цікаву тенденцію, що склалася на форосському турнірі після трьох раундів - переважну кількість перемог (9 проти 1) отримали шахісти, що грали білими.

Один з головних фаворитів, норвежський "малюк" Магнус Карлсен, білими переграв голландця Ван Велі. Тепер Карлсен має у заліку 2,5 очки і одноосібно лідирує на турнірі.

Результати третього раунду:

Карлсен (Норвегія) - Ван Велі (Нідерланди) - 1:0
Ельянов (Україна) - Широв (Іспанія) - 1:0
Алексєєв (Росія) - Свідлер (Росія) - 1:0
Нісіпяну (Румунія) - Іванчук (Україна) - 0,5:0,5
Оніщук (США) - Карякін (Україна) - 0,5:0,5
Яковенко (Росія) - Волокітін (Україна) - 1:0

Турнірне становище після третього раунду:
Карлсен - 2,5 очки, Карякін, Широв, Ельянов - по 2, Іванчук, Волокітін, Яковенко, Алексєєв - по 1,5, Свідлер, Оніщук, Нісіпяну - по 1, Ван Велі - 0,5.