Українська правда

Хіддінк: У нас більше немає права на помилку

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 22:36

Головний тренер збір6ний Росії Гус Хіддінк після поразки від Іспанії (1:4) у першому матчі на чемпіонаті Європи відзначив, що суперник перевершив російську команду в мудрості.

- Ми непогано почали гру і місцями навіть контролювали хід зустрічі, - сказав Хіддінк. - Однак потім усе чомусь перевернулося з ніг на голову. Росія свої шанси не використовувала, а Іспанія покарала нас за це. У поразці винуваті самі, голи пропустили після помилок, тобто самі їх собі привезли. Але я б не став звинувачувати в програші захисну лінію - винуваті усі.

- У чому була головна перевага іспанців?

- В іспанській команді багато досвідчених гравців, кому в районі 30 років. І в цьому матчі було виразно видно, що суперник перевершив нас у мудрості. Іспанці чекали наших помилок і чітко ними скористалися. Ми ж на ділі виявилися занадто наївними.

- Яку тактику ви обрали перед сьогоднішньою грою?

- Перед грою усі думали, що іспанці будуть грати в комбінаційний футбол, а ми будемо ловити них на контратаках. Але на ділі усе вийшло навпаки. Ще раз повторю: нас підвела наївність. І, звичайно, вдача сьогодні була не на нашій стороні. Ми влучили у штангу, і поперечину, у важливі, можна сказати переломні моменти матчу. Але, проте, я не приховую того, що я дуже розчарований.

- Чи будуть якісь перестановки в складі російської збірної?

- Щоб відповісти на це питання, мені треба переглянути зустріч з іспанцями і зробити висновки. У нас більше немає права на помилку.

www.sportbox.ru