Українська правда

Португалія – Чехія: післяматчеві коментарів тренерів

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 00:30

Тренер збірної Чехії Карел Брюкнер:
"
Думаю, ми досить довго грали дуже добре, але в підсумку пограли надзвичайно талановитій команді, що показала свій найкращий футбол. У порівнянні з матчем проти швейцарців я зробив дві заміни, прийнявши в такий спосіб винятково прагматичне рішення.

Сьогодні на полі з'явилися два новачки, і вони, думаю, зіграли на відмінно. Деякі футболісти в цій зустрічі виглядали краще, ніж у матчі зі Швейцарією, але будемо чесними - суперник був сильніше. Я думав, що в першому таймі ми довели, що вміємо грати й в атаці, і в обороні. У порівнянні з першим матчем ми створили більше моментів і часом демонстрували дуже симпатичний футбол. Ярослав Плашил і Мілан Барош зіграли дуже корисно. Ми знали, що це футболіст високого класу ще по його грі на чемпіонаті 2004 року, і сьогодні він довів це ще раз. Проте, у другому таймі, як мені здається, деякі футболісти почали втомлюватися, а португальці стали грати практично в ідеальний футбол на контратаках.

Те, як вони переходять від оборони до атаки, просто неймовірно. Я б хотів поздоровити збірну Португалію з її грою і з перемогою - вони діяли чудово. Але можу обіцяти, що до третього матчу ми підійдемо у всеозброєнні.

Тренер збірної Португалії Луїс Феліпе Сколарі:
"
Я дуже пишаюся командою і тим, як ми виконали свою задачу і достроково кваліфікувалися в наступний раунд. У минулому ми нерідко створювали собі труднощі. Цього разу в нас нова команда, що серйозно полегшила собі життя. Це гарний знак. Цього року в нас було кілька непростих періодів, але зараз я знову отримав шанс працювати з командою, і ми навчилися діяти, як єдиний механізм. Приємно, що гравці вийшли на пік форми, тому що це зовсім необов'язково, коли працюєш з командою уривками. Треба залишатися реалістами.

Ми зрозуміли, що на цьому рівні результат часом роблять дрібні деталі. Сьогодні ми зробили усе для перемоги й у підсумку заслужено виграли. Ми не збираємося відсиджуватися в обороні в наступному матчі. Ми приїхали на чемпіонат з метою перемагати в кожній зустрічі, і зараз у нас дуже непогане положення.

Офіційний сайт Євро-2008