Українська правда

Хорватія – Німеччина: перед матчем

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 11:15

Тренер збірної Хорватії Славен Біліч упевнений, що його команді є, на що розраховувати у четвер на клагенфуртській арені "Вертерзее" у двобої з лідерами групи В німцями.

З урахуванням перемог, здобутих командами чотирма днями раніше, успіх в очному двобої фактично забезпечить однієї з них місце в 1/4 фіналу, і на передматчевій прес-конференції Біліч продемонстрував визначену впевненість, що цією командою стане саме збірна Хорватії. "Ми підходимо до цій зустрічі з тією же впевненістю, що і німці, - пояснив він. "Як і вони, ми виграли перший матч і були раді скинути із себе вантаж нервозності. Перемога на старті додала нам впевненості у своїх силах і стилі гри".

Незважаючи на очевидну віру у своїх підопічних, Біліч високо оцінив силу найближчого суперника. "Якщо ми обіграємо збірну Німеччини, то нашу команду можна сміло зараховувати до числа претендентів на чемпіонський титул, - відзначив 39-річний хорват.


"Збірна, здатна обіграти німців, може сподіватися на перемогу в двобої з будь-яким суперником". Останнє тренування хорватів пройшло в умовах зливи, однак залишило приємні враження, оскільки на полі знову з'явився один з лідерів команди Лука Модріч. Півзахисник, що отримав невелике ушкодження ахілла, займався за індивідуальною програмою. Відновився від травми спини і Младен Петріч, хоча Біліч цілком може дозволити собі перестрахуватися і посадити нападника на лаву запасних.

Тим часом наставник німців Йоахім Лев відзначив, що його гравці заряджені позитивом, як ніколи раніше, хоча матч із хорватами все одно повинний скластися для них непросто. "Справедливо, що в останні кілька місяців упевненість нашої команди росла, - повідав 48-річний німець. "Ми довели, що можемо застосувати на практиці те, що відпрацьовуємо на тренуваннях. Ми з упевненістю підійдемо до цього двобою, але в збірної Хорватії сильна, атакуюча команда, що поставить перед нами серйозні питання. Ми хочемо диктувати хід зустрічі, у цьому буде наша задача".

На питання, чи влаштує його друге місце в квартеті, Лєв відповів, що над цим він поки не задумувався. "Логічно, що завтра ми будемо грати на перемогу. Просто тому, що в нас і в хорватів по три очки, - пояснив тренер. "Однак поки я не сильно задумувався на тему місця, на якому ми фінішуємо в групі, чи друге це буде або перше. Ми хочемо перемогти, і це, на мій погляд, виведе нас у чвертьфінал". Усі німецькі гравці знаходяться в повній бойовій готовності, що дозволяє Лєву без обмежень ліпити стартовий склад. В обороні замість Марселла Янсена можлива поява Арне Фрідріха. У випадку виходу на поле захисника "Герти", що грав у "основі" на чемпіонаті світу і Євро-2004 на правому краї, Філіп Лам повинний переміститися ліворуч.

Офіційний сайт Євро-2008