Українська правда

Вастіч виграв море пива. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 21:31

0:1

1:1

Нічия в матчі Австрія - Польща найбільше радості принесла не стільки австрійцям, які врятувалися від поразки вже в доданий арбітром час, як Хорватії, що після перемоги над Німеччиною, за тур до закінчення групового турніру забронювала за собою першу сходинку у групі і місце у чвертьфіналі.

Тепер у групі В на другу путівку до 1/4 фіналу претендують усі три команди, включаючи й Австрію, що в 3 турі буде грати з Німеччиною.

Гра ж з поляками для австрійців видалася специфічною. У перші хвилин 20-ть вони возили своїх суперників по футбольному полю і мали три 100% моменти для взяття воріт. Протягом 5 хвилин збірній Польщі допомагала Матка Боска та їх воротар Боруц. Спочатку Харнік, вийшовши сам на сам з Боруцем і пробив повз голкіпера у дальній кут, але не влучив у ворота. Через дві хвилини той же Харнік з кількох метрів не зумів переграти Боруца. На 15 хвилині захист поляків знову накуралесив і удар Ляйтгеба з 10 метрів парирує Боруц.

Надалі австрійцям довелося згадувати футбольне прислів`я - не забиваєш ти, то забивають тобі. Щоправда, в цьому моменті Польщі посприяв арбітр, який не помітив положення поза грою в Геррейро, котрий замикав передачу. Втім, гол був зарахований і Австрія знову на цьому чемпіонаті мала всі шанси програти з рахунком 0:1.

У другому таймі поляки перевершували австрійців і вже Махо довелося рятувати свою команду після ударів Смолярека та Бонка.

У додані арбітром три хвилини до основного часу британець Ховард Уебб, який не помітив офсайд Геррейро, виправився, призначивши на 92 хвилині пенальті у ворота Польщі. Левандовськи у своєму штрафному потягнув за футболку Предля і Уебб вказав на 11-метрів.

Вастіч реалізував пенальті чітко, пробивши у верхній кут воріт Боруца - 1:1. До того ж Вастіч зробив цим голом особистий подарунок і самому собі, оскільки від австрійської пивоварної компанії отримає запас пива на все життя, як гравець, який забив перший гол збірної Австрії на Євро-2008.