Українська правда

Йоахім Лев хоче вчитися далі

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 15:24

Гловний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев розглядає сьогоднішній матч проти збірної Хорватії не лише як чудову можливість забезпечити собі участь у чвертьфіналі, але і як продовження своєї футбольної освіти. Особливо Лев сподівається чогось навчитися у свого колеги Славена Біліча, хоча хорват на 9 років молодший, але тренує збірну так як і наставник німецької команди з 2006 року.

- Я все ще навчаюся у багатьох людей, постійно при зустрічах із тренерами інших збірних, я намагаюся взяти у них щось корисне. Я переконаний, що навіть спілкування з такими наставниками як Біліч, може бути дуже важливим для мене.

Лев наголосив, що і колишній тренер збірної Юрген Клінсман відзначав роботу Білічі зі збірною. Хорвати посіли перше місце у відбірковій групі до Євро 2008, з якої не вийшла збірна Англії.

- Біліч довів, що він як молодий тренер, провадить свою збірну у вірному напрямку. Вони провели дуже сильно кваліфікацію, й показали відмінний результат, а це свідчення не лише сильної команди, а й сильного тренера. Багато футболістів збірної Хорватії грає в Бундеслізі. Багато гравців досить досвідчені, й у них сильний захист. Такі гравці як Петріч, Оліч, Мод річ завжди самотужки можуть вирішити долю матчу.

www.football365.com