Українська правда

Ван Бастен: "Гра з французами буде складною"

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 18:29

Головний тренер збірної Голландії Марко Ван Бастен говорить, що він би із задоволенням

показав такий самий вражаючий футбол проти збірної Франції, але не все так просто.

Хоча вони забили всього 15 голів у 12 матчах під час кваліфікації, голландці забили 3 чемпіонам світу збірній Італії. Чи зможуть вони повторити успіх з командою, якій два роки тому програли в серії пенальті?

Щоб бути фаворитами, необхідно зіграти більше ніж одну успішну гру. Ми ще цього не зробили, але ми хочемо повторити всі позитивні аспекти результативності у матчі з Італією, - розповів Ван Бастен у Берні в оточенні міжнародних журналістів.

У нас попереду ще довгий шлях. Ми досягли успіху з італійцями, тому що деякі з моїх гравці справді стали зрілішими з часу ЧС 2006.

Матч Франція - Румунія не був спектаклем, але ми очікували складну гру. Румуни дуже добрі у захисті, його надзвичайно важко зламати. Ми самі нещодавно в цьому пересвідчилися. Якщо завтра команда Доменека програє, то команда Ван Бастена одразу вийде в наступну стадію чемпіонату. Тому тренер помаранчевих переконаний, що на його команду очікує справжній тест.

Кожен суперник потребує особливого підходу. Дуже необхідно взяти до уваги всі сильні сили свого опонента. У п'ятницю Франція буде дуже сильною. Вони були однією з найсильніших команд планети за останні 10 років.

www.goal.com