Українська правда

Регбі-7 може стати олімпійським

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 19:50

Регбі-7 має всі шанси на те, щоб увійти до програми олімпійських ігор у 2016-му році. Принаймні так вважає голова Національного Олімпійського Комітету України, Сергій Бубка, який у середу зустрівся із президентом світової федерації регбі Бернардом Лепассе, повідомляє Мегаспорт.

Останній прибув до Києва з метою заручитися підтримкою України на конгресі МОК, який відбудеться у жовтні 2009-го року. Саме тоді у Копенгагені буде вирішуватися питання, чи включати регбі-7 до олімпійської програми.

Впевнений у тому, що регбі-7 таки стане повноцінним членом олімпійської сім'ї і сам голова IRB Бернард Лапассе. На таку думку його надихає активно зростаюча популярність цієї дисципліни.

Регбі-7 - це варіант класичного регбі. Назва пояснюється тим, що в кожній команді всього по сім гравців (три нападника і чотирі захисника), а гра складається з двох таймів по сім хвилин. Гра ведеться за тими самими правилами і на полі такого ж розміру, що й у "великому" регбі.

Інтерес до регбі-7 зумовлений насамперед тим, що "сімка" потребує на меншу кількість витрат, а той факт, що гра триває усього 15 хвилин дозволяє провести турнір за участі великої кількості команд усього за два дні. Такий формат також набагато привабливіший для телебачення.

Крім регбі-7 на включення до олімпійської програми претендують також гольф, сквош, карате, хокей з м'ячем, орієнтування та інші.

Використано інформацію Ukrainian rugby portal