Українська правда

У Берні поліція застосувала гумові кулі

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 20:16

Швейцарська поліція застосувала гумові кулі щодо однієї небезпечної групи у Берні після того як турецька збірна позбавила співгосподарів турніру шансів на подальше продовження участі у змаганнях. Але наступного ранку поліція також повідомила, що інциденти після гри були поодинокими.

Загалом у столиці Швейцарії зібралося близько 50 тисяч вболівальників у різних громадських місцях для перегляду матчу.

Поліції довелося втрутитися, коли після гри групи вболівальників намагалися спровокувати один одного, а до однієї групи навіть були застосовані гумові кулі.

У результаті, 3 людини були поранені і 25 заарештовані.

У Базелі, де саме і відбувався матч, близько 100 тисяч вболівальників заполонили міські вулиці. Так само як і у Берні було заарештовано 25 найбільш п'яних вболівальників, і будь які спроби хуліганства були швидко локалізовані.

Враховуючи потенційні ризики, особливо зважаючи на попередній матч цих команд у листопаді 2005, поліція вжила особливих заходів безпеки.

У Женеві були затримані 5 неповнолітніх і 1 дорослий, які хотіли прорватися на стадіон, де проходив матч, кілька бійок були припинені уночі. 7 людей тимчасово затримали за пиятику та непристойну поведінку, вони 4 години провели у спеціальному центрі, який збудували саме для проведення чемпіонату, а потім їх відпустили.