Українська правда

Греція – Іспанія: перед матчем

Сергей Шемшученко — 18 червня 2008, 12:03

Дні діючих чемпіонів Старого Світу на Євро-2008 підходять до завершення, але наставник греків Отто Рехагель сподівається зберегти добре ім'я в заключному двобої групи D з іспанцями.

Послідовні поразки від шведів і росіян коштували збірній Греції титулу чемпіона Європи, але на кону двобою в Зальцбургу з дружиною Луїса Арагонеса стоїть честь, а це вже чимало. Рехагель, у будь-якому випадку має намір завершити кампанію в Австрії і Швейцарії на мажорній ноті. "Такий мій намір, і я сказав команді абсолютно те ж саме - не відсиджуватися в обороні і викластися на сто відсотків, - пояснив 69-річний фахівець. "Як будь-яка поважаюча себе збірна, ми повинні гідно завершити турнір. Новачки, що будуть залучатися в команду повинні довести, що гідні цієї честі".

Доля команд, що зустрічаються, відрізняється кардинально. Іспанці із шістьма очками після перемог над командами Росії і Швеції уже вийшли до чвертьфіналу, а от підопічні Рехагеля, що не забили за два матчі жодного гола, приречені фінішувати в квартеті останніми. Німецький наставник підтвердив, що випустить у стартовому складі нових гравців і захоплюється грою найближчого суперника. "Я думаю, що в Іспанії чарівна збірна, - відзначив він. "У двох останніх матчах вона довела свій високий клас, і завтра ми повинні проявити свої найкращі якості. Важливо зіграти в тім же ключі, що і в зустрічі з росіянами". У попередньому двобої травму вилиці отримав основний нападник греків Теофаніс Гекас, у світлі чого в основному складі з'явиться Дімітріос Салпінгідіс. По краях оборони замість Юркаса Сейтарідіса і Вассіліса Торосідіса зіграють Лукас Вінтра і Нікос Спіропулос.

Тим часом іспанці продовжують отримувати задоволення від перебування на турнірі. Перемогами над росіянами (4:1) і шведами (2:1) футболісти Арагонеса довели, що не даремно зараховуються до когорти фаворитів чемпіонату. Планується, що наставник зробить до десяти замін у стартовому складі, але, за словами тренера, це не повинно позначитися на загальному рівні мотивації. "Я очікую від своїх хлопців яскравого матчу проти греків. Чекаю, що вони доведуть обґрунтованість присутності в збірній і переможуть, - пояснив він.

"Гравцям, що грали раніше, потрібен відпочинок. Хтось дає відпочити усім, хтось деяким футболістам. У нас є по два виконавці на кожну позицію, і усі вони на визначеній стадії будуть затребувані".

Арагонес не вважає, що в його підопічних можуть виникнути проблеми з мотивацією, адже до двобою 1/4 фіналу їм напевно хочеться підійти після перемоги над чемпіонами Європи. У першому раунді плей-офф іспанцям будуть протистояти чемпіони світу італійці, матч із якими відбудеться у Відні в неділю.

Офіційний сайт Євро-2008