Українська правда

Каннаваро дав свій рецепт перемоги над Іспанією

Сергей Шемшученко — 20 червня 2008, 11:58

Капітан збірної Італії Фабіо Каннаваро, що змушений пропускати чемпіонат Європи через травму, упевнений, що його партнери зуміють скористатися помилками в грі іспанців і вийти в півфінал турніру.

"Часом на таких турнірах старт виходить невдалим, - наводить слова Каннаваро офіційний сайт Євро-2008. "Але зараз ми зібралися і продемонстрували бойовий дух. Ми можемо досягти тих же висот, що і на чемпіонаті світу. Правда, для мене це важко. Комусь може видатися, що набагато легше, коли не виходиш на поле, але це неправда.

У психологічному плані це перенести дуже непросто. Що стосується майбутнього чвертьфіналу, немає ніяких сумнівів у тім, що іспанці володіють чудовою індивідуальною майстерністю. До того ж, вони будуть свіжіше, тому що в заключному груповому матчі з Грецією багато провідних гравців відпочивали. У них відмінний склад, до якого ми ставимося з великою повагою. І все-таки я упевнений, що ми здатні перемогти.

У всіх команд є слабості, і треба них використовувати. Часом вони залишають багато вільного простору, особливо коли йдуть уперед великими силами. Іспанці не завжди встигають повернутися в оборону. У цих випадках наші нападники будуть залишатися сам на сам із захисниками, а це саме те, що нам потрібно. Ми виграли чемпіонат світу, тому що були єдині. Ми досягли успіху не тому, що в нас у складі був якийсь феномен як Дієго Марадона. Просто ми билися всі разом і зберігали граничну концентрацію. Можливо, зараз найкращий час для зустрічі з іспанцями. Коли граєш із кращими з кращих, завжди викладаєшся на 100 відсотків."