Українська правда

Повідомлення про перехід Сколарі до "Челсі" дестабілізувало португальців – президент федерації футболу Португалії

Сергей Шемшученко — 20 червня 2008, 16:11

Португальська федерація футболу в особі президента Джілберто Мадаля вважає, що оголошення під час турніру про перехід Сколарі до лондонського "Челсі" мало дестабілізуючий ефект.

- Це не був кращий момент для такого оголошення, - сказав Мадаль

- Я знаю, Сколарі нічого вже не міг вдіяти, але я був здивований, не призначенням - Сколарі великий тренер, а часом оголошення про перехід. Шкода, що „Челсі" не проконсультувалося з нами, ми б тоді вибрали слушну нагоду.

Мадаль наголосив, що перехід Сколарі був невідворотним.

- Я знав ще на початку турніру, що він піде. І ми поважали його бажання. Його контракт із збірною добігав кінця, і він хотів змінити команду. І ми нічого не змогли вдіяти, фінансове питання „Челсі" було визначальним.

Тепер у Португалії проблема ким замінити Сколарі. Бразилець привів команду до срібла на Євро 2004 та четвертого місця на ЧС 2006.

- Подобається це комусь чи ні, він (Сколарі) залишає португальський футбол. Він видатний тренер, який зробив величезний внесок і назавжди залишиться в історії португальського футболу. Але життя продовжується. Новий тренер має обов'язково розмовляти португальською, але не має обов'язково бути португальцем. Він має володіти амбіціями переможця. Його мають поважати гравці.

www.telegraph.co.uk