Українська правда

Росіянин Аршавін кращий на Євро-2008 за версією BBC

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 13:39

Нападник збірної Росії Андрій Аршавін посів перше місце в рейтингу кращих гравців Євро-2008, за версією BBC. Аршавін вийшов на першу позицію за підсумками матчів 1/4 фіналу. Слідом за росіянином у рейтингу йде голкіпер збірної Польщі Артур Боруц. Третє місце посідає нападник команди Іспанії Давид Вілья, повідомляє BBC.

Рейтинг складається на основі оцінок футболістів, які вони одержують від BBC за кожен матч. Російський футболіст лідирує з рейтингом 9,02 бала. Показник Боруца - 8,37, у Вільї - 8,13 бала.

На четвертому місці - півзахисник збірної Голландії Веслі Снейдер. За ним ідуть воротар голландців Едвін ван дер Сар, півзахисник команди Туреччини Арда Туран, атакувальний хавбек Арьєн Роббен і форвард Руд ван Ністелрой (обоє - Голландія), партнер Вільї по атаці Фернандо Торрес і воротар збірної Італії Джанлуїджі Буффон.

Кращими гравцями матчів 1/4 фіналу, крім Аршавіна, BBC визнав півзахисника збірної Німеччини Бастіана Швайнштайгера та іспанського воротаря Ікера Касільяса. Гірше за всіх, BBC оцінив дії на цій стадії голландців Дірка Кайта і Джонні Хейтінга, а також португальця Рікарду.