Українська правда

Теріму чудо не потрібне

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 15:40

Головний тренер збірної Туреччини ФатіхТ ерім спростовує твердження, що його збірна дякуючи щасливому збігу обставин дісталася півфіналу.

- Наскільки мені відомо, є три результати в футболі: виграш, нічия і поразка. Немає такого результату, як чудо. Ейнштейн колись казав, що є два способи життя: перший - вірити, що все є чудом і жити своїм життям, другий - вірити, що чуда немає. Я належу до другої групи. Ми багато працювали і звели до одного знаменника роботу команди і віру в себе. Всім сподобалася наша гра.

Туреччину переслідували травми на чемпіонаті, а також 4 гравці дискваліфіковані, за такого сценарію у Терема в розпорядженні лише 13 гравців, тобто якщо 11 гратимуть, то навіть три заміни немає як зробити.

- Якщо ви запитаєте будь-якого тренера, команда якого вилетіла, чи погодився б він бути в півфіналі з такими ж проблемами, як у нас, думаю, що всі б погодилися бути на моєму місці. У нас є відвага і віра в наш шанс. Ми поважає Німеччину, але не боїмося, я й до цього не боявся жодного опонента.

- Коли ми їхали на чемпіонат, мене запитали, що важливіше, досвід чи жадоба перемоги. Я сказав, що жадоба перемоги. Мої хлопці молоді й голодні, ось причини нашого успіху. Так, вони молоді, але я не вважаю, що це недолік.

www.goal.com