Українська правда

Житник на перегляді у московському "Динамо"

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 16:34
Олексій Житник, фото "Гнездо"
Московське "Динамо" уклало пробний контракт із українським захисником Олексієм Житником. За словами прес-аташе "Динамо" Артема Дорожкіна, це означає лише те, що Житник тепер має право тренуватися разом з "Динамо", що і почне робити найближчим часом.

Разом з тим Дорожкін сказав, що на справжній момент Житник, який минулий сезон провів в НХЛ, в "Атланті", є вільним агентом і з місцем продовження кар'єри поки не визначився. Дорожкін не заперечує можливості того, що Житник може зіграти в наступному сезоні за "Динамо".

"Така вірогідність, звичайно, існує, але про це, поки говорити передчасно", - сказав прес-аташе "Динамо". - "На даний момент клуб і Житник домовилися лише про те, що хокеїст тренуватиметься разом з командою. Для цього і потрібне, згідно з регламентом КХЛ, підписання клубом пробного контракту з хокеїстом".

Нагадаємо, що після невдалого сезону "Атланта" викупила останній рік контракту з Житником, і він став вільним агентом. Не зважаючи на декілька вигідних пропозицій з КХЛ, захисник намагався залишитися в НХЛ, але так і не отримав цікавих варіантів продовження кар'єри.

35-річний вихованець київського "Сокола" з 1992 року виступав в НХЛ, де провів 1085 матчів за "Лос-Анджелес", "Баффало", "Філадельфію", "Айлендерс" і "Атланту" і набрав 471 (96+375) очок.

championat.ru