Українська правда

Тедеєв: "Треба приділяти більше уваги спорту і більше займатися державною програмою розвитку спорту"

Сергей Шемшученко — 8 серпня 2008, 10:42

Ельбрус Тедеєв - народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму - висловив своє бачення проблеми української спортивної інфраструктури:

-Без державної підтримки спорт не може розвиватися на належному рівні. Не секрет, що за 17 років незалежності України не було збудовано жодного спортивного комплексу, щоби наші діти займалися, розвивалися і згодом ставали професійними спортсменами. В Московській області за 8 років побудовано 20 спортивних комплексів, палаців спорту і універсальних спортивних майданчиків. І це тільки одна область. В Білорусі побудовано в усіх областях льодові палаци з усією належною інфраструктурою. В Азербайджані, у Вірменії, в усіх країнах СНД, це я кажу тільки про наших найближчих сусідів, розвивається спортивна інфраструктура, у них слова з ділами не розходяться.

Також він додав про Олімпіаду в Афінах і порівняв її з нинішньою:

-Афінський результат був в якийсь мірі прогнозований. В уряді Віктора Федоровича в 2002-2003 р. були постанови Кабміну про підвищення стипендій від 60 грн. до 9 тис. Це був величезний стимул для того етапу застою нашого спортивного життя. Треба приділяти більше уваги спорту і більше займатися державною програмою розвитку спорту.

Та однак Ельбрус не втрачає надії:

-Можливо, українська команда і не в найкращій формі. Але я впевнений, що вона гідно покаже себе на міжнародній китайській арені.

unian.net