Українська правда

"Олімпійський" "уріжуть" на десять тисяч місць

Сергей Шемшученко — 19 серпня 2008, 19:20

Після реконструкції кількість глядацьких місць на НСК "Олімпійський" скоротиться до 73 тис.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв`ю журналістам повідомив представник німецького архітектурного бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner, яке розробляє проект реконструкції НСК "Олімпійський", Христіан Хоффманн. (До початку реконструкції трибуни НСК "Олімпійський" вміщали 83 тис. глядачів).

За словами Х.Хоффманна, після реконструкції верхній ярус стадіону одержить нове перекриття, а нижній ярус буде повністю перебудований. "Основна вимога, яка була поставлена перед нами як архітекторами - це збереження верхнього ярусу стадіону. Тому ми ухвалили рішення сконструювати дах, що стоїть окремо від верхнього ярусу і існуючих несучих конструкцій стадіону. Виходячи з цих умов, у нас вийшло дуже легке мембранне перекриття верхнього ярусу", - зазначив він.

При цьому Х.Хоффманн уточнив, що тільки трибуни знаходитимуться під дахом, а футбольне поле залишиться просто неба.

За його даними, вартість реалізації проекту реконструкції стадіону становить 300 млн. дол., а вартість проектних робіт - близько 10% від цієї суми.

"Сьогодні ми виходимо з того, що до кінця 2010 року проект має бути завершений. Після закінчення реконструкції стадіон відповідатиме найсучаснішим вимогам щодо технічного оснащення і безпеки", - додав Х.Хоффманн.