Українська правда

Експерти УЄФА: динаміка України - позитивна. Проте Троїцький ще стоїть

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2008, 16:27

У п'ятницю, 22 серпня, в Будинку футболу відбулося підсумкове засідання експертної групи УЄФА, що здійснювала планове інспектування об'єктів Євро-2012. На засіданні були присутні, зокрема, перший прем'єр-міністр України Іван Васюник і голова Виконавчої дирекції Євро-2012 Іван Федоренко.

Загальний тон висновків ревізорів Європейського футбольного союзу - оптимістичний та обнадійливий. Відзначається, що протягом двох останніх місяців усі українські структури, причетні до процесу підготовки футбольного форуму, провели велику роботу, яка спричинила значні зміни на краще в усіх ключових аспектах.

Акцентуючи увагу на наступних кроках у цьому напрямку, експерти УЄФА зазирають у майбутнє - осінь і зиму нинішнього року, 2009-й, аж до літа 2010-го.

"Ви дуже плідно провели літній період, - констатував експерт УЄФА з інфраструктури Юрген Мюллер. - Суттєво змінилися цифри, позитивна динаміка не може не впадати в очі. В багатьох питаннях червоні попереджувальні ліхтарики змінюються зеленими. Бажаю вам і нам підтримати цей темп, аби й надалі відзначати успішні віхи просування на шляху до Євро-2012".

Однак, незважаючи на відмічені експертами УЄФА кращі темпи підготовки до Євро-2012, не може не впасти в око той факт, що конфліктий ТРЦ "Троїцький", який за планами мали вже ліквідувати, зносився рівно стільки, скільки перебував в Україні президент УЄФА Мішель Платіні. Скандальний "довгобув" і досі займає усю Спортивну площу Києва.

За матеріалами ФФУ