Українська правда

Приємно відзначити, що з міста зняли всі ризики, - Садовий

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2008, 12:59

63 депутати Львівської облради просять Генпрокуратуру перевірити діяльність міських чиновників, котрі керують підготовкою міста до Євро-2012.

Депутати переконані, що є факти штучного затягування процесу підготовки. Головним каменем спотикання є стадіон, угода з генеральним підрядником на який досі не підписана. Обранці також звернулися і до СБУ з проханням перевірити чутки про ймовірну причетність до корупційних скандалів австрійської компанії „Альпіне", яка розробила проект стадіону для Львова.

У коментарі "Німецькій хвилі" мер Львова Андрій Садовий заявив: „Тільки одна організація має право фахово оцінювати підготовку - це УЄФА. Інспектори постійно моніторять стан справ. І мені приємно відзначити, що з міста зняли всі ризики, - йде системна, планомірна робота. Ми увійшли в зону "політичної турбулентності", і кожна партія використовує будь-який інструмент, щоб показати, як вона дбає про інтереси громади".

Мер не виключає, що звернення є політичним замовленням. Затримку з підписанням угоди з генпідрядником Садовий пояснює важливістю проекту, в якому слід врахувати всі нюанси.