Українська правда

До Євро-2012 Україна проведе спеціальне міжнародне навчання рятувальників

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2008, 19:57

"Найближчим часом МНС планує провести міжнародні командно-штабні навчання, на яких рятувальні відомства України та Польщі перейматимуть досвід тих країн, які вже проводили чемпіонат світу з футболу", - повідомив міністр МНС Володимир Шандра.

За його словами, Україна та Польща проводять Євро-2012 спільно, отже, обидві зацікавлені в добрій підготовці. Міністр розповів, що німецькі рятувальники вже висловили готовність провести таку зустріч та обговорити методи забезпечення безпеки вболівальників на стадіонах, порядок евакуації з них у разі виникнення надзвичайної ситуації, а також змоделювати інші негативні ситуації, які можуть виникати під час Євро-2012.

Володимир Шандра повідомив, що до Євро-2012 МНС планує запустити систему екстреного виклику "112" 5-го покоління по всій Україні. "Це цілком реально", - вважає міністр. "На початку наступного року ми введемо в дію цю службу екстреного виклику в одному з великих міст як пілотний проект. Але ще необхідно протестувати систему і в разі необхідності усунути недоліки", - розповів Володимир Шандра. Окрему увагу керівник МНС звернув на те, що висококваліфіковані диспетчери служби "112", окрім української та російської, обов’язково володітимуть також англійською та іншими мовами.

zaxid.net