Українська правда

Польський Хожув має шанси зайняти місце Львова на Євро-2012

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2008, 13:26

"Євромонітор" - цикл конференцій в містах Польщі, які прийматимуть матчі чемпіонату Європи 2012 року, дістався до польського міста Хожува. Міхал Кобоско - організатор зустрічі - сказав, що легендарний сілезький стадіон, який є резервною ареною для проведення матчів польсько-українського Євро-2012, має все більші шанси потрапити до групи основних об'єктів. Адже проблеми з містами-господарями чемпіонату Європи 2012 з'явилися в Україні.

"Ситуація в Україні дуже нестабільна, і це збільшує шанси Польщі та міста Хожув для організації матчів Євро". Про це повідомило "Польське радіо", яке нагадало, що були вже думки про те, що з українського боку право на організацію Євро-2012 може втратити Львів. Головними мінусами міста є проблема аеропорту, який до сьогодні навіть не розпочали модернізовувати, та брак будь-яких дій в процесі будови стадіону.

А ось у Хожуві презентували остаточну модель спортивного об'єкту. Будівництво має завершитися до кінця 2011 року.

"Саме тоді стадіон стане найкращою ареною в країні", - зазначив директор польської легендарної арени Марек Щербовський. - План робіт передбачає реконструкцію західної трибуни, в наслідок чого евакуація людей зі стадіону триватиме не 17 хвилин, а не більше як 10. Буде створена інфраструктура - мережа пунктів харчування та туалетів, яких не вистачає".

"Євромонітор" відвідав вже "основні" для проведення матчів Євро-2012 міста Варшаву, Ґданськ, Познань і Вроцлав. До кінця цього року залишилося відвідати лише запасне місто - Краків.

www.zik.com.ua