Українська правда

У Києві відбувся Фінал Відкритого Кубка з виїздки

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2008, 18:22

25-26 жовтня в кінноспортивному комплексі "Магнат" відбувся Фінал Відкритого Кубка м. Києва з виїздки (вищої школи верхової їзди).

Призи та нагороди виборювали спортсмени-кінники не лише з Києва, а з багатьох куточків України. За звання кращого у Київській виїздці змагалися 50 спортсменів.

Несподівано-приємним результатом цьогорічного Фіналу стало те, що Відкритий Кубок Києва вийшов за межі столиці. Організатори припускають можливість зміни назви змагань, щоб на них могли виступати представники Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Луганська, Львова. А поки що оголошення на Фіналі звучали таким чином: Дніпропетровський етап Відкритого Кубка Києва з конкуру, Харківський, Львівський, Луганський.

Судді міжнародного класу підтверджують: рівень змагань значно зріс і цілком виправданими є сподівання українських кінників успішно виходити на міжнародні чемпіонати і брати участь у майбутніх Олімпіадах, повідомляє прес-служба Федерації кінних видів спорту м. Києва.

"FEI (Міжнародна федерація) не просто готова з нами співпрацювати, а вже підписує з нами договір: це означає, що вона частково фінансуватиме роботу міжнародних фахівців в Україні. Також Київський Кубок за погодженням з державним спорткомітетом внесено у календар змагань. Одним словом, розроблена нами система повинна стати базовою для розвитку кінного спорту в Україні", - каже директор проекту "Відкритий Кубок Києва" Наталія Присяжнюк.

За словами Присяжнюк, кінний спорт буде дуже розвинутим і популярним. "Його розвиток залежить від потенціалу країни, але і сам кінний спорт виводить державу на вищий рівень. Україна розвиватиметься, і розвиватиметься кінний спорт", - вважає директор Кубку.

Переможці:

Їзда RA-2 молоді вершники: Катерина Абасова (Пирога-98), Наталія Голота (Бабіт-00), Єлизавета Іванова (Хоровод-90)

Їзда для 4 річних коней FEI (YH-4): Борис Ковшов (Індіго-04), Володимир Танцура (Бісмарк - 04), Олена Куз'янц (Барон-04)

Їзда для 5 річних коней FEI (YH-5): Галина Хоростіль (Кортес-03), Ірина Харченко (Топаз-03), Анна Жбанова (Вектор-03)

Їзда для 6 річних коней FEI (YH-6): Володимир Танцура (Тарбаган-02), Наталія Лещій (Валенсія-02), Карина Караханян (Тавр-02)

Їзда "Малий Приз": Галина Хоростіль (Шарада-95), Ірина Соколовська (Евріка-98), Євгенія Кузнєцова (Ізотоп-99)

Їзда ОМ-8 відкритий клас (прогресивний рівень): Наталія Геншке (Аллегро-01), Ганна Дяченко (Тамбов-01), Олександра Кармазіна (Хирург-02)