Українська правда

Генпідрядника з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові не встигнуть оголосити до першого листопада?

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 14:12

Депутат ЛМР, член робочої групи по контролю та пошуку інвестора до Євро-2012 Сергій Бащук заявив, що визначитись із генпідрядником по будівництву стадіону місто зможе не раніше кінця листопада:

- Першого числа це можна зробити тільки, якщо рішення прийматиметься одноосібно, не прислухаючись до думки ані депутатів ЛМР, ані громади міста.

"Губернатор Микола Кміть говорить, що до 1 листопада треба визначитись із генпідрядником, а якщо ні, то в суботу приїде Президент і полетять чиїсь голови. У мене склалось таке враження, що першочергово йдеться про голову самого пана Кметя. Можливо, тому такий поспіх з його сторони. Як на мене, до 1 листопада визначитись із генпідрядником можна тільки в "форматі трьох". Я маю на увазі співголів Оргкомітету по Євро-2012 - міського голову Львова, голову ОДА та голову облради. Однак нагадаю, що міська рада визначила вже процедуру і сьогодні має відбутись засідання конкурсної комісії, яка була створена на минулому пленарному засіданні. Думаю, якщо найближчим часом будуть затвердженні умови конкурсу для інвестора і генпідрядника, то вже за два-три тижні можна визначитись із тим, хто будуватиме та фінансуватиме спорудження стадіону", - зазначив Сергій Бащук.

Як каже депутат, є небезпека, що із визначеним поспіхом генпідрядником може скластись ситуація, аналогічна тій, що з "Альпіною".

"Якщо визначатись із генпідрядником негайно, то тільки шляхом волюнтариського рішення. Якщо хтось заявить, що він готовий і будувати, і фінансувати стадіон з власної кишені, якщо це готовий зробити чи голова облради, чи голова ЛОДА, чи мер Львова, тоді я згоден. Однак, якщо йдеться про кошти міської громади, то визначатись можна тільки шляхом конкурсу і ми маємо громаді пояснити, чому обрали ту компанію, а не іншу. Ми не допустимо, аби сталось те, що свого часу з "Альпіною". Визначали інвестора, потім виявилось, що це генпідрядник і проектант, однак звелось все тільки до розробки самого проекту. За ним, до речі, міський голова їздив у Відень і невідомо, який сюрприз він нам привіз і скільки ми за цей "чудо-проект" маємо заплатити", - каже депутат.

Як переконаний Сергій Бащук, успішність проведення конкурсу на визначення генпідрядника та інвестора для будівництва євроарени можливо тільки у випадку, якщо не буде розбіжності у поглядах мера Льва та робочої групи і конкурсної комісії, залучених до підготовки до Євро-2012. "Якщо мер захоче вирішити це в кулуарах, а ми вимагатимемо публічності, то вийде так як в байці "Лебідь, щука і рак". Ми працюватимемо в різних напрямках, а стадіон так і залишиться незбудованим і Євро пройде повз нас", - переконаний Сергій Бащук.

zaxid.net